Mikä jäljelle jää -nuorisodraamassa suudelmiin latautuu intohimon lisäksi epävarmuutta, epäilystä, kaipausta ja muita tärkeitä tunteita

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Mikä jäljelle jää
Matilda ei pysty vastustamaan houkutusta ja tempautuu osaksi kolmiodraamaa yhden rajattomalta tuntuvan kesäkuukauden aikana. © Ulrika Malm / Yle
Kun Oliver jättää yllättäen Matildan, tyttö jää samalla asunnottomaksi. Ennen kuin Matilda huomaakaan, hänen vanha ystävänsä Miron tempaa hänet omaan elämäänsä.

Suudelma on aliarvostettu. Koska vanhassa Hollywoodissa ei itsesensuurin takia voitu filmata mitään rohkeampaa, suukkoihin satsattiin lujasti ja minuuttikaupalla.

Sandra Beijerin romaaniin pohjautuvassa ruotsalaissarjassa asia ymmärretään pitkästä aikaa. Sen suudelmat eivät ole ainoastaan intohimon vakuuttelua. Ohjaaja Fanny Ovesen ja välittömät nuoret näyttelijät saavat niihin myös epävarmuutta, epäilystä, kaipausta ja muita tärkeitä tunteita.

Ensimmäisissä kuvissa vesi valuu taivaalta ja silmistä. Madeleine Ferraud on Matilda, jonka poikaystävä Oliver (Isac Calmroth) on varoittamatta jättänyt. Onneksi on Miron (Oscar Zia), jonka kanssa Matilda kiertelee ja valvoo samoilla silmillä aamuun. Puistossa tulee vastaan vielä Simon (Erik Enge).

”Tästä tulee kaikkien aikojen paras kesä”, lupaa Miron, ja luontevasti kolmen-neljän nuoren suhteet kuplivat. Mikä jäljelle jää ei herkuttele Tukholman turistinäkymillä, mutta pääkaupunki näyttää inhimillisen kokoiselta: juuri oikeanlaiselta pikku seikkailuille.

Mikä jäljelle jää, maanantai 1.8. klo 22.05, Teema & Fem

X