Mimosa Willamo tavoittelee toista Jussiaan tähdittämällään elokuvalla Aurora

Jaa artikkeliTilaa Seura
Mimosa Willamo elokuvassa Aurora.
Mimosa Willamo elokuvassa Aurora. © Dionysos Films
Eniten Jussi-ehdokkuuksia kahmi Mimosa Willamon tähdittämä ja Miia Tervon ohjaama sekä käsikirjoittama Aurora.

Vuoden 2019 Jussi-palkinnot jaetaan viimein keskiviikkona, ja eniten ehdokkuuksia kahvi elokuva Aurora. Gaala nähdään suorana lähetykseltä Kaapelitehtaan Merikaapelihallista, ja sen juontavat Anna-Maija Tuokko ja Mikko Leppilampi.

Ehdokkuuksien joukossa ovat muun muassa paras elokuva, ohjaus ja käsikirjoitus. Urallaan jo yhdellä naissivuosa-Jussilla palkittu Willamo on ehdolla parhaaksi naispääosan esittäjäksi.

”13 Jussi-ehdokkuutta Auroralle. Huh. #metehtiintää”, hän kirjoittaa Instagram-tilillään.
Willamon lisäksi parhaan naispääosan palkintoa tavoittelevat Jaana Saarinen elokuvasta Äiti sekä Suvi-Tuuli Teerinkoski Diva of Finlandista.

Suomen lisäksi sujuvasti ruotsia ja englantia puhuva Willamo on näytellyt lukuisten kotimaisten elokuvien ja sarjojen lisäksi myös ruotsalaisessa Box 21:ssä. Seuraavaksi hänet nähdään Joona Tenan ohjaamassa elokuvassa Peruna, joka saapuu teattereihin näillä näkymin tämän vuoden lopulla. Elokuvan ensi-iltaa on siirretty vallitsevan tilanteen vuoksi.

Aurora –elokuvan jälkeen toiseksi eniten Jussi-ehdokkuuksia sai Jukka-Pekka Valkeapään ohjaus Koirat eivät käytä housuja. Se on ehdolla muun muassa kategorioissa paras elokuva, ohjaus ja miespääosa, jonka näytteli Pekka Strang.

Jussi-gaala 2020, ke 14.10. klo 19.31 Mtv3

Lue myös: Huippunäyttelijä analysoi työtään: Lähikuvassa Isabelle Huppert, pitsinnyplääjä

X