Missing People -ruotsalaisjännärin tähtinä nähdään Ville Virtanen sekä ruotsinsuomalainen Peter Viitanen

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Mtv
© Mtv
Kausisarjojen luvattuna aikana on piristävää törmätä vanhaan kunnon minisarjaan. Ruotsalainen Missing People on tiivis ja kompakti.

Missing People -jännäri kertoo kuudessa jaksossaan kaiken kerrottavansa niin tyhjentävästi, että juttua ei yksinkertaisesti edes voisi pitkittää useammalle kaudelle. Liikaa ei voi paljastaa, mutta sen voi, että tapahtuu vakava virhe ja kummankin miehen maailma lähtee luhistumaan.

Toista miehistä esittää ruotsinsuomalainen Peter Viitanen, joka taannoin nähtiin Olof Palmena Netflix-sarjassa Epätodennäköinen murhaaja (2021). Toinen on Ville Virtanen, joka on tehnyt maineikasta uraa ruotsalaisissa tuotannoissa menestyneen Sovinto-elokuvan (2010) jälkeen.

Vaikka tunnelmat sarjassa ovat välillä hyvinkin tiheitä, etenee tarina enemmänkin henkilövetoisena draamana kuin varsinaisena juonellisena trillerinä. Käsikirjoituksen takana on useissa pohjoismaisissa jännäreissä vaikuttanut Ulf Ryberg (Headhunters, Pilvilinna, joka romahti).

Missing People muistuttaa asetelmaltaan ja tematiikaltaan paljon Rybergin varhaista jännärisarjaa Den gråtande ministern (1993). Kummassakin käsitellään rikoksen peittelyn ja syyllisyyden aiheuttamia tuntemuksia sekä kulissien putoamista. Den gråtande ministern kuvasi aihetta vallan näkökulmasta, Missing People tavallisen tallaajan vinkkelistä. Miten pitkälle ihminen onkaan valmis menemään piilottaakseen omat virheensä?

Missing People, sunnuntai 4.12. klo 22.35, MTV3

X