Mister 8: Nainen ja 7 miestä – Krista Kososen tähdittämä sarja on erilainen ihmissuhdedraama

Jaa artikkeli
Mister 8 -sarja on kuvattu kokonaan mustavalkoisena. ”Minusta se toi sarjaan hienon visuaalisen, taiteellisen lisän”, Krista Kosonen sanoo. Oikealla Pekka Strang.
Mister 8 -sarja on kuvattu kokonaan mustavalkoisena. ”Minusta se toi sarjaan hienon visuaalisen, taiteellisen lisän”, Krista Kosonen sanoo. Oikealla Pekka Strang. © Jari Salo
Krista Kosonen näyttelee uudessa Mister 8 -sarjassa naista, jolla on seitsemän miestä ja järkiperäinen suhtautuminen ihmissuhteisiin. Voiko se toimia?

Marialla on seitsemän miestä, joita hän tapailee vuoropäivinä. Miehillä on suhdekuviossa selkeät säännöt, ja jos niitä ei noudata, tulee potkut porukasta ja tilalle astuu uusi kaveri.

Teemu Nikin ohjaama Mister 8 lainaa juoneensa elementtejä tosi-tv:stä mutta on sataprosenttista fiktiota. Pääroolin draamakomediasarjassa näyttelee Krista Kosonen.

Kosonen kiinnostui sarjasta ennen muuta siksi, että hän oli jo pitkään halunnut työskennellä Nikin kanssa. Myös Marian hahmo innosti ja riemastutti häntä.

”Maria ei suhtaudu ihmissuhteisiin mitenkään kauhean tunteellisesti, vaan ne ovat hänelle vain järjestelykysymys. Kaikista seitsemästä suhteestaan hän saa jotain hyötyä seksin ja hellyyden lisäksi”, Kosonen kuvailee.

”En ole ikinä ennen tehnyt mitään tällaista. Useammin olen saanut näytellä naisia, jotka ovat tavalla tai toisella tunteidensa viemiä.”

Mister 8: Miesten tunteilu sotkee kuvion

Marian miehiä näyttelevät muun muassa Chike Ohanwe, Joonas Saartamo, Pekka Strang, Ville Tiihonen ja Elias Westerberg.

Komiikkaa syntyy muun muassa siitä, että kliseisimmät sukupuoliroolit on tehty sarjassa näkyviksi kääntämällä ne päälaelleen. Maria suhtautuu suhdejärjestelyynsä täysin rationaalisesti, kun taas miesten tunteet alkavat sotkea hyvin organisoitua kuviota.

Rooliinsa syventyessään Kosonen huomasi, ettei hän voi lähestyä rationaalista Mariaa samalla tavalla kuin useimpia roolihenkilöitään.

”Mariasta oli vaikea saada emotionaalisesti kiinni. Silloin piti muistuttaa itselleen, että ei minun välttämättä tarvitsekaan. Ei työhön tarvitse tunkea niin paljon analyysiä hahmosta, vaan itse asiassa roolihenkilö hahmottuu usein katsojalle tekojensa kautta. Ja Marian roolissa todella on tekoja ja toimintaa, mikä on näyttelijälle hienoin mahdollinen tilanne.”

Kosonen iloitsee siitä, että hänen roolihenkilöään ei tuomita tai moralisoida.

”Meidän on jo aika päästä eroon niistä tarinoista, joissa seksuaalisesti vapautunut nainen saa rangaistuksen ja poltetaan noitaroviolla.”

”Onneksi minun ei tarvitse olla kuin roolihenkilöni”

Vaikka Maria ja hänen ihmissuhdekuvionsa tuntuivat Kososesta heti riemastuttavilta, kiinnitti hän pian huomionsa siihen, että Maria ei saa milloinkaan olla yksin.

Jokaisella miehellä on oma päivänsä viikossa, mutta koskaan ei ole Marian päivä. Hänelle ei jää tilaa olla esimerkiksi huonolla tuulella tai epäsosiaalinen.

”Roolihenkilöitä pitää aina ymmärtää ja olla heidän puolellaan, mutta onneksi ei tarvitse olla kuin he. Se kuulosti tietenkin aluksi tosi hauskalta ajatukselta, että naisella olisi seitsemän miestä. Kun mietin asiaa vähän pitemmälle, tuli sellainen olo, että ei saatana, eihän tuollaista jaksaisi!”

Kosonen jatkaa nauraen, että hän tuntee monesti itsensä tylsäksi ihmiseksi Marian kaltaisten räväköiden roolihahmojensa rinnalla.

”Se on kuitenkin näyttelijän työssä parasta, että saan elää monta erilaista elämää eri roolihenkilöinä.”

Parhaillaan Kosonen elää nykypäivään eksyneen viikingin elämää Beforeigners-sarjan toisen kauden kuvauksissa Norjassa. Tv-ruudussa hänet nähdään pian omana itsenään Sukuni salat -sarjassa, jossa hän pääsee asiantuntijoiden avulla tutkimaan juuriaan.

Sukuni salat on ensimmäinen reality-tyyppinen ohjelma, johon olen lähtenyt mukaan. Sen mukana tuleva julkisuus kyllä mietitytti minua, mutta kokemus oli sen arvoinen. En olisi muuten saanut ikinä selvitettyä niin paljon asioita omasta suvustani.”

Mister 8, la 30.1. Elisa Viihde Viaplay

Lue myös: Maailma on valmis jatkaa draamakomedian Harvoin tarjolla tarinaa

X