Mitä mietit Ronja Salmi? Kolmannen kauden alussa aiheena kannabis

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Mitä mietit Ronja Salmi?
Ronja Salmi. © Yle kuvapalvelu
Mitä mietit Ronja Salmi? -asiaohjelmassa Ronja Salmella on luonteva ote aiheeseen, jonka kanssa valtamedia kompastelee.

Nuorten aikuisten asiaohjelma Mitä mietit Ronja Salmi? on kypsynyt kolmoskaudella. Aloituksessa Ronja Salmi tapaa ihmisiä, joita ei haittaa polttaa kannabista kameran kuvatessa. Salmella on luonteva ote aiheeseen, jonka kanssa valtamedia kompastelee. Hän tarpoo metsään katsastamaan ”Lassen” kannabisviljelmät. Kysyjänä Salmi on johdatteleva, välillä osaavasti hiljaa.

Hermostuneisuudestaan brändin tehnyt mediapersoona on vetäjänä rauhoittunut. Hänen hiotumpi, tietoinen epävarmuutensa tekee katsomisesta helpompaa. Tyyli on myös vähän tasaantunut. Edelleen kuvataan kuvausryhmää eli käytetään dokumentaristien vanhaa kikkaa luoda aitouden tunnelmaa.

Vetäjän omakohtaiset pohdinnat ovat aloituksessa vähissä, mikä ei haittaa yhtään. Jos tunnustuksia kaipaa, ne tekevät paluun syömishäiriötä käsittelevässä kakkososassa. Myöhemmissä osissa keskitytään esimerkiksi paniikkihäiriöön ja aborttiin.

Yle on hehkuttanut, että kaudella ”on tehty täysin uudella tavalla yhteistyötä sarjan seuraajien kanssa”. Katsojalle se välittyy mainintana, että haastateltava on tavoitettu Instagramista.

Mitä mietit Ronja Salmi? ti 17.3. klo 21.30 Tv2

Lue myös: Ex on the Beach Suomi – Näppärä viettelijä Jasmin Mathlouti on yksi sinkuista

X