Mommy – Raastava perhedraama kertoo äidin haasteista hoitaa aggressiivista poikaansa

Jaa artikkeli
Mommy
Äiti Diane ”Die” Després (Anne Dorval) yrittää epätoivoisesti pärjätä teini-ikäisen ADHD-poikansa Steven (Antoine-Olivier Pilon)kanssa. © shayne laverdiere / Yle kuvapalvelu

Nuoren monilahjakkuuden Xavier Dolanin (s. 1989) raastava perhedraama sijoittuu tekoaikansa lähitulevaisuuteen, vuoden 2015 Kanadaan, jossa hallitus tekee sairaanhoitouudistuksia.

Röyhkeä sinkkuäiti (Anne Dorval) yrittää asiantuntijoita halveksien hoitaa itse ADHD-diagnosoitua teinipoikaansa (Antoine-Olivier Pilon). Tämä on juuri sytyttänyt tulipalon koulukodissaan, ja seuraavan syntymäpäivän jälkeen saattaa uhata vankila.

Tehtävä on vaativa. Raivopäinen poika saattaa käydä aggressiivisesti niin sivullisten kuin äitinsä kimppuun. Yhteenotot ovat karua ja ahdistavaa seurattavaa, mutta naapurissa asuva änkyttävä opettaja (Suzanne Clément) antaa apuaan tilanteen hallitsemiseksi. Kaikella on kuitenkin rajansa.

Dolan tekee tuttujen, improvisaatiosta ammentavien pääosanäyttelijöidensä kanssa vereslihaista ongelmaelokuvaa, joka ei vesity onnellisuusjaksoillaan. Festivaaleilta kertyi arvopalkintoja.

Mommy, su 26.5. klo 12.00 Yle Teema & fem

X