Montage of Heck: Henkilökuva Kurt Cobainista

Jaa artikkeliTilaa Seura
Cobain: Montage of Heck, kuvassa Kurt Cobain.
Cobain: Montage of Heck, kuvassa Kurt Cobain. © TV5
Ohjaaja Brett Morgenin kahdeksan vuotta työstämä projekti Montage of Heck on ensimmäinen Cobain-dokumentti, joka on tehty yhteistyössä tämän perheen kanssa.

Vuonna 2015 valmistunut henkilökuva Kurt Cobainista (kuvassa) Montage of Heck on sydäntä raastavaa katsottavaa. Se on raivokas mutta ennen muuta surumielinen. Ääniraidalla pauhaava Nirvanan musiikki kuulostaa paremmalta kuin koskaan, mikä tekee kaikesta vielä surullisempaa.

Cobainin tytär Frances Bean Cobain jopa toimi yhtenä tuottajista. Hän on tosin kertonut olleensa elokuvaa tehdessään niin pahoin huumeriippuvainen, ettei jaksanut juuri vaikuttaa sen sisältöön.

Dokumentti yhdistelee kotifilmejä, haastatteluja ja animaatioita. Se luo Cobainista kuvan lempeänä pikkupoikana, jonka elämä alkoi mennä pieleen vanhempien eron jälkeen. Hän tunsi olonsa kaikkialla ulkopuoliseksi ja ei-toivotuksi, rakastui punkiin, perusti Nirvanan, jäi äkillisen suosionsa huumassa heroiinikoukkuun eikä päässyt eroon huumeista edes tyttärensä synnyttyä. Juuri videot päihtyneen Cobainin perhe-elämästä ovat dokumentin raastavin osuus.

Cobain: Montage of Heck, la 20.2. klo 18.10 Tv5

Lue myös: Teemalauantai: Donner – Privat: Viimeiset haastattelut Jörn Donnerista

X