Murdoch: Mediadynastia vallan ytimessä kertaa Rupert Murdochin mediaimperiumin vaiheita

Jaa artikkeliTilaa Seura
Murdoch: mediadynastia vallan ytimessä, kuvassa Rupert Murdoch.
Murdoch: mediadynastia vallan ytimessä, kuvassa Rupert Murdoch. © Roger Ressmeyer/Yle
Australialaissyntyinen Rupert Murdoch, 89, on kieltämättä maailman vaikutusvaltaisin mediamoguli – ja, kärjekkäästi ajateltuna, myös suurimpia uhkia demokraattiselle järjestelmälle.

Mediamoguli Rupert Murdoch on häikäilemättä käyttänyt mediaimperiuminsa siteitä poliitikkoihin edistääkseen sekä liikeintressejään että poliittista valtaansa. BBC:n dokumenttisarja pyrkii kuvaamaan Murdochia henkilönä sekä kertaamaan hänen mediaimperiuminsa vaiheita. Tulos voisi olla paljon parempi. Kaikenlaisen palastelun, aikahyppelyn ja sekalaisten arkistofilmien seasta nousee kuitenkin kuva siitä vallasta, jota Murdoch on pystynyt brittipolitiikassa käyttämään, jopa niinkin isoissa asioissa kuin Irakin sodassa. Ja tukihan hän viime vuosina myös Donald Trumpia Fox News -kanavansa kautta.

Äänessä ovat enimmäkseen Murdochille aikoinaan työskennelleet toimittajat ja päätoimittajat. Tietynlaista juoruilun sävyä kokonaisuus ei täysin vältä. Tosin ilkeämielinen juoruiluhan on ollut Murdochin itsensäkin tärkeimpiä poliittisen vallan välineitä.

Murdoch: mediadynastia vallan ytimessä, to 18.2. klo 19.00 Tv1

Lue myös: I am Greta: Taistelussa sinnikkäästi ilmaston puolesta

X