Murhaajajahti -brittisarja perustuu ranskalaisopiskelijan murhan käynnistämään tutkintaan

Jaa kaverilleTilaa Seura
Murhaajajahti
© ITV / Yle Kuvapalvelu

Vuonna 2004 22-vuotias ranskalaisopiskelija Amélie Delagrange murhattiin Twickenhamin puistossa lounais-Lontoossa. Poliisitutkinta yhdisti murhan pian aiempiin nuorten naisten surmiin, ja lopulta sarjamurhaaja saatiin pidätettyä.

Kolmiosainen brittisarja perustuu Delagrangen murhan käynnistämään tutkintaan. Se on huolellista ja yksityiskohtaista poliisityön kuvausta, ja eroaa lukuisista muista brittiläisistä rikossarjoista dokumenttihenkisellä kerronnallaan. Sarjasta ei silti saa kliinistä vaikutelmaa, sillä tapahtumia katsotaan paljolti tutkintaa johtaneen rikostarkastajan Colin Suttonin ja hänen perheensä kautta.

Marc Evansin ohjaama Murhaajajahti onnistuu myös asiallisuudellaan välttämään true crime -sarjojen niljakkaan sensaatiohakuisuuden ja paisuttelevan dramatiikan.

Sarjan pohjana ovat Colin Suttonin muistelmat, ja hän on ollut myös mukana laatimassa käsikirjoitusta. Suttonia esittää sarjassa itse Doc Martin, Martin Clunes (kuvassa), ja hyvin esittääkin. Hieman ruttuisessa, ikääntyneessä poliisimiehessä on samanaikaisesti aimo annos inhimillisyyttä ja työhönsä paneutuvan ihmisen teräksistä päättäväisyyttä.

Murhaajajahti, la 21.9. klo 19.40 Tv1 

X