Murhan DNA pyrkii ratkaisemaan Bodominjärven murhien arvoituksen

Jaa artikkeli
Murhan DNA, kuvassa DNA-tutkija Jari Louhelainen
Murhan DNA, kuvassa DNA-tutkija Jari Louhelainen. © Yle Kuvapalvelu
Murhan DNA -sarjan varrella käydään läpi epäiltyjä henkilöitä ja nähdään arkistomateriaalia sekä riipaisevia haastatteluja.

Ylen tuore sarja Murhan DNA pyrkii taas kerran ratkaisemaan Bodominjärven murhien arvoituksen. Tällä kertaa avuksi on pyydetty Britanniassa asuva DNA-tutkija Jari Louhelainen (kuvassa), joka tunnetaan Viiltäjä-Jackin henkilöllisyyden selvittäjänä. Tämän läpimurron jälkeen Louhelainen on kertomansa mukaan saanut viikoittain pyyntöjä ratkaista erilaisia selvittämättömiä murhia.

Tommi Hakon toimittaman sarjan toinen päähenkilö on taksikuski Kenneth Cederberg, joka on tehnyt 17 vuoden ajan omia tutkimuksiaan Bodominjärven tapahtumista. Cederbergillä on sarjan alussa vahva oletus siitä, että syyllinen on murhista jo alun perinkin epäilty Hans Assman; sarja lähtee liikkeelle Assmanin kellonlasista, jonka Cederberg lähettää Louhelaiselle tutkittavaksi.

Matkan varrella käydään läpi myös muita epäiltyjä ja nähdään arkistomateriaalia sekä riipaisevia haastatteluja. Kaikkein kiehtovinta sarjassa ovat kuitenkin Louhelaisen DNA-tutkimukset, joista kuulisi mielellään lisääkin. Voi kunpa joku tekisi kokonaisen dokumentin Louhelaisesta!

Murhan DNA, pe 9.7. klo 18.30 Tv1

Lue myös: Elokuva-arvio: Bodomin legenda kertaa vuoden 1960 telttamurhia

X