Murhat maalaistalossa on kiihkoton murhatutkimuksen ja oikeusprosessin kuvaus

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Murhat maalaistalossa.
Murhat maalaistalossa. © New Pictures/Yle
Kuusiosainen Murhat maalaistalossa pohjautuu Essexissä elokuussa 1985 sattuneeseen poikkeuksellisen rankkaan veritekoon.

Yle on esittänyt viime vuosina muutamia todellisiin rikostapauksiin perustuvia brittiläisiä draamasarjoja. Niiden aiheenkäsittely on ollut asiallista, ja ne ovat muutenkin edustaneet laatudraamaa vailla true crime -dokumenttien vastenmielistä syyllisten demonisointia ja tunnereaktioiden heruttelua.

Kuusiosainen Murhat maalaistalossa pohjautuu Essexissä elokuussa 1985 sattuneeseen poikkeuksellisen rankkaan veritekoon. Bamberin pariskunnan maatilalta löydettiin ammuttuina Bamberit, heidän tyttärensä Sheila sekä tämän kaksi pientä poikaa. Sheilan veli Jeremy kutsui poliisit paikalle väitettyään saaneensa huolestuttavan puhelinsoitin isältään.

Aluksi näytti siltä, että mielenterveysongelmista kärsinyt Sheila oli ampunut perheensä ja lopulta itsensä, mutta muutama yksityiskohta alkoi epäilyttää poliiseja.

Kris Mrksan ja Giula Sanderin kahden tapauksesta tehdyn kirjan pohjalta käsikirjoittama Murhat maalaistalossa on kiihkoton, lopulta aika kiistellyksi muodostuneen murhatutkimuksen ja oikeusprosessin kuvaus. Aina luotettavat Mark Addy ja Stephen Graham esittävät ylikonstaapelia ja rikoskomisariota, jotka ainakin aluksi olivat aivan eri mieltä tapauksesta.

Murhat maalaistalossa, pe 9.4. klo 22.00 Tv1

Lue myös: Murha Helsingörissä: Merellinen rikossarja antaa sijaa myös työpaikkakolmio­draamalle

X