Musiikkimatka Irlantiin -ohjelma on sympaattinen ylistys irlantilaiselle musiikille

Jaa artikkeliTilaa Seura
© Ylen kuvapalvelu
© Ylen kuvapalvelu
Musiikkimatka Irlantiin näyttää vähän vanhanaikaiselta matkailumainokselta. Tuuli suhisee viheriäisillä kukkuloilla. Meri tyrskyää rantakalliota vasten. Temple Barin pubikeskittymässä on rempseä tunnelma.

Ja matkailumainos Musiikkimatka Irlantiin –ohjelma tavallaan onkin: sen rahoittajiin kuuluu Irlannin matkailutoimisto, ja tavoitteena on tuoda irlantilaista musiikkia esiin pandemia-aikana, kun muusikot eivät pääse maailmalle keikkailemaan.

Ohjelma on kaikessa kliseisyydessään aika sympaattinen. Se tuo näkyväksi sen, kuinka luontevasti Irlanti rakastaa musiikkia ja arvostaa muusikkojaan. Mukana on toistakymmentä keskenään erilaista mutta leimallisesti irlantilaista kappaletta: Clannadin kelttiläistä mystiikkaa, pubifolkia, kaihoisia rakkauslauluja.

Kaikkein ihaninta ohjelmassa on numero, jossa Sharon Shannon soittaa hanuria, Denise Chaila räppää ja Ruth Charles tanssii Cliffs of Moher -kallioilla. Charlesin tanssi johdattaa samalla kätevästi Teema & Femin iltapäivän toiseen irlantilaisohjelmaan, Riverdancen 25-vuotisjuhlashow’hun. Kuvassa Mark Redmond.

Musiikkimatka Irlantiin, su 16.5. klo 13.35, Teema & Fem 

X