Muuttumisohjelmassa Tuhkimotarinoita äidin hylkäämä Tiina saa vahvistusta itsetunnolleen

Jaa artikkeliTilaa Seura
Äidin kaipuu on leimannut koko Tiinan elämää.
Äidin kaipuu on leimannut koko Tiinan elämää. © Yle Kuvapalvelu
Meille kaikille tekee hyvää kuulla erilaisia elämäntarinoita ja avointa puhetta surusta sarjassa Tuhkimotarinoita. Tiinan selviytymistarina pystyy toivottavasti tarjoamaan myös vertaistukea.

Ihaninta tässä Tuhkimotarinoita -jaksossa on se, että Tiina saa kertoa tarinansa omalla äänellään. Tiina on menettänyt yhteyden äitiinsä hyvin pienenä, kun tämä on ilmeisen uupuneena jättänyt perheensä. Tiinalla on ollut hyvä lapsuus mummon ja ukin huomassa, mutta äidin kaipuu on leimannut koko hänen elämäänsä. Hän on joutunut kärsimään myös muun muassa koulukiusaamisesta. Tuntuu hyvältä ja oikealta, että Tiina pääsee toteuttamaan unelmansa prinsessa-asusta, joka tuo hänelle mummon mieleen.

Tiina ansaitsee aivan varmasti kaiken hänelle järjestetyn hemmottelun ja itsetunnon vahvistuksen, mutta uuden lookin luominen saa ohjelmassa kohtuuttoman suuren painoarvon. Vaikka Tiina korostaa terapian merkitystä omassa selviytymisessään, tyrkyttää pitkitetty stailausleikki katsojalle ajatusta siitä, että naisen itsetunto riippuu hänen ulkonäöstään.

Tuhkimotarinoita: Unelma äidistä, ti 14.1. klo 20.50 Tv2

Lue myös: Tanssiin hurahtanut mediapersoona Veronica Verho nähdään Tuhkimotarinoita-sarjassa

X