Mysteerilaulajat on uusien laulajien kykykilpailun ja gameshow’n risteytys – Miitta Sorvali: ”Mukana on piilossa olleita laulajia”

Jaa artikkeli
Mysteerilaulajat
Mysteerilaulajien arvailuraadissa nähtävä Miitta Sorvali tulee musikaalisesta suvusta, ja hänelle jopa ehdotettiin nuorena oopperalaulajan uraa. © Nelonen
Miitta Sorvali arvailee uudessa Mysteerilaulajat-sarjassa, kuka osaa laulaa nuotilleen ja kuka ei.

Vaikka Miitta Sorvalilla on absoluuttinen sävelkorva, hän nautti kuunnellessaan nuotin vierestä laulamista kuvauksissa.

”Ohjelmassa on hyvin hauska idea. Mukana on loistavia piilossa olleita laulajia, joiden ääntä on ihana kuulla. Mutta myös ne, jotka eivät pysy nuotissa, aiheuttavat riemunkiljahduksia, eikä heitä vahingossakaan mollata”, Miita Sorvali kertoo.

Mysteerilaulajat on tavallaan uusia laulajia esittelevän kykykilpailun ja gameshow’n risteytys.

Kussakin jaksossa on yksi kilpailija, joka arvailee, ketkä lavalle nousevista laulajista osaavat laulaa ja ketkä ovat ”huijareita”. Sorvali yrittää omalta osaltaan auttaa kilpailijaa arvaamaan oikein.

Kaikki laulajat esiintyvät aluksi playbackinä, mutta huijareiden kohdalla nauhalta soitetaan jonkun toisen ääntä. Kun kilpailija on esittänyt arvauksensa laulajan taidoista, tämä laulaa rohkeasti ja rennosti omalla äänellään, oli nuottikorvaa tai ei. Kaikki esiintyjät saavat yhtä raikuvat aplodit.

”Robin on ihana työtoveri”

Sorvali tykästyi ohjelmaformaatissa sen hyväntahtoisuuteen mutta ennen muuta ideaan, joka tuntui tuoreelta.

”Olisi tekopyhää sanoa, että läksin mukaan vain siksi, että ohjelma on hyväntahtoinen. Kyllä syynä oli ennen muuta formaatin herkullisuus ja riemastuttavuus. Ajattelin, että tällaista minä itse haluaisin seurata televisiosta”, Sorvali sanoo.

”Kun vielä kuulin, ettei työ ole kauhean paineista eikä minun tarvitse olla mitenkään nerokkaan analyyttinen, ajattelin, että lähden ilolla mukaan.”

Sorvalia ilahdutti myös tieto siitä, että Mysteerilaulajien selkärankana on aina luotettava juontaja Heikki Paasonen.

Paasosen lisäksi Sorvali sai työkaverikseen Robin Packalenin, joka arvailee yhdessä hänen kanssaan laulajien taitoja.

”Yhteistyö Robinin kanssa oli hirveän kivaa. Robin on lämmin, läsnäoleva ja ihana työtoveri. Hänellä on jalat tiukasti maan pinnalla, eikä mikään ole noussut päähän”, Sorvali kehuu.

Kiitollinen työtilanteesta

Sorvalin ja Robinin rinnalla raadissa istuu vaihtuvia vieraita, avausjaksossa Sami Hedberg, Alma Hätönen ja Arja Koriseva. Koriseva myös esittää dueton yhden mysteerilaulajan kanssa ja saa jännittää viime hetkeen asti, laulaako tämä nuotilleen vai ei.

”Me vain papatamme siellä ja yritämme olla kilpailijan apuna. Koska ohjelma piti kuvata ilman yleisöä, tehtävänämme oli myös luoda tunnelmaa. Jos yleisö olisi ollut paikalla, olisimme papattaneet vähän vähemmän”, Sorvali myhäilee.

Muissa töissään Sorvali pääsee taas tänä syksynä elävän yleisön eteen. Hän palasi lokakuun alussa lavalle Pirjo Heikkilän ja Sanna Stellanin kanssa näytelmässä Kaikki äitini, kaikki tyttäreni. Ensi vuonna on vuorossa Kaikki ystäväni, jonka käsikirjoitusta työryhmä tekee parhaillaan Stellanin ja Anna Krogeruksen johdolla.

”Pian alkavat myös Elisa Viihteen Sipoon herttuan kolmannen kauden kuvaukset. Lisäksi minulla on tulossa toiset oikein kivat kuvaukset ja iso käsikirjoitushomma, joista en voi vielä puhua mitään. Yhteen vuoden 2024 työhönkin minua kysyttiin jo. Kiinnostavia töitä riittää siis pitkälle tulevaisuuteen, ja olen siitä kiitollinen.”

Mysteerilaulajat, alkaen lauantai 16.10. klo 21.00, Nelonen

Lue myös: Anna-lehti: Näyttelijä Miitta Sorvali ei kaihda mustaa huumoria ja arkoja aiheita: ”Ehkä minun tehtäväni on olla jonkinlainen ravistelija”

X