Naiskaupan ytimessä -dokumentti on raaka kuvaus siitä, kuinka köyhyys, pelko ja ihmisten hyväksikäyttö nivoutuvat yhteen

Jaa kaverilleTilaa Seura
Naiskaupan ytimessä
© YLE KUVAPALVELU

Antti Kurosen dokumentti Naiskaupan ytimessä on raaka kuvaus siitä, kuinka köyhyys, pelko ja ihmisten hyväksikäyttö nivoutuvat yhteen.

Ihmiskauppiaat saalistavat Nigeriassa naisia ja tyttöjä, jotka elävät vailla toivoa toimeentulosta. Uhrit lähetetään prostituoiduiksi Italiaan, ja heidän kiristämisessään ja uhkailussaan käytetään häikäilemättä hyväksi jopa voodoo-pelotteita.

Dokumentti muistuttaa, että nykymaailmassa tämäkin ongelma on yhteinen; pakkoprostituution uhrit hakevat turvapaikkaa myös Suomesta. Ja vaikka prostituutio näyttäytyy meillä viattomimmillaan kahden aikuisen välisenä sopimuksena, nigerialainen ihmiskaupan asiantuntija Louis Adele näkee asian toisin.

”Kun te Euroopassa laillistatte prostituution, teette siitä houkuttelevaa. Voimme käyttää ihmiskaupan vastaiseen työhön miljardeja, mutta edistystä ei tapahdu, ellei seksin ostamista kriminalisoida”, Adele sanoo dokumentissa.

Naiskaupan ytimessä, to 7.2. klo 22.05 Tv1

X