Napapiirin sankarit -elokuvasarjan kolmannessa osassa lähdetään tunnelukkoja avaavalle vaellukselle

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Napapiirin sankarit 3
Janne (Jussi Vatanen oik.) saa vaellusseurakseen rasittavan Kämäräisen (Santtu Karvonen).
Kolmannessa Napapiirin sankarit -elokuvassa kaveri Kapu on kuollut ja elämä jumittaa muutenkin. Edessä on tunnelukkoja avaava vaellus tunturiin.

Kolmannen Napapiirin sankarit -leffan alussa Janne (Jussi Vatanen) on masennuksen kourissa. Kaveri Kapu on kuollut ja elämä jumittaa muutenkin. Edessä on tunnelukkoja avaava vaellus tunturiin.

Puoliso Inari (Pamela Tola) puolestaan lähtee työporukkansa kanssa suopotkupallon MM-kisoihin, jossa äitiysloman turruttama nainen löytää ammatillisen kunnianhimonsa. Molemmilla rintamilla on luvassa mielenkramppeja ja katastrofeja.

”Elokuvasta tekisi mieli tykätä enemmän”

Koko elokuvasarjaa voi pitää käsikirjoittaja Pekko Pesosen hengentuotteena. Ohjaaja on vaihtunut jokaiseen elokuvaan. Tässä kolmannessa Tiina Lymi tekee ihan pätevää työtä, mutta tarinan rytmitys tuntuu väkinäiseltä. Hahmojen motiivit jäävät kunnolla perustelematta ja välillä tilanteet vain töksähtävät päälle.

Pekko Pesonen on itse avautunut menestyskomediasarjan kolmannen osan kirjoittamisen vaikeudesta. Tuo tuskaisuus näkyy elokuvassa. Herkullisista asetelmista ponnistavasta elokuvasta tekisi mieli tykätä enemmän.

Napapiirin sankarit 3, pe 24.1. klo 20.00 Nelonen 

Lue myös: Näyttelijä Jussi Vatanen pyörittää maatilaa sisarustensa kanssa Sonkajärvellä 

Lue myös: Yh-äidin tytär Tiina Lymi kasvoi menestyjäksi: ”Voimme olla toistemme elämässä käänteentekijöitä hyvässä ja pahassa”

Lue myös: Mainion Lappi-komedian jatko-osa Napapiirin sankarit 2 

X