Naurun historia: Sarjan avausjakson painopisteenä naisnäkökulma

Jaa artikkeliTilaa Seura
Naurun historia
Naurun historia. © Jim
Naurun historia -sarjan ensimmäisessä jaksossa pikakelataan läpi yhdysvaltalaisia koomikoita Fanny Bricesta ja Lucille Ballista Betty Whiten kautta Amy Schumeriin.

Kuinka ilahduttavaa, että sarja Naurun historia avataan naisiin keskittyvällä jaksolla! Sarjan on tuottanut CNN, ja sen näkökulma on vahvasti Yhdysvalloissa. Tässäkin jaksossa pikakelataan läpi nimenomaan yhdysvaltalaisia koomikoita Fanny Bricesta ja Lucille Ballista Betty Whiten kautta Amy Schumeriin. Ohjelman ytimessä on Jon Cryerin esittämä ajatus, että hauskoja naisia on ollut aina, mutta maailma ei ole aina antanut heille tilaa olla hauskoja. Herää tosin kysymys, miksi tätä ajatusta lausumaan on pitänyt raahata Jon Cryer. Eikö mistään tosiaankaan löytynyt naispuolista koomikkoa tai vaikkapa tutkijaa, joka olisi tullut samaan johtopäätökseen?

Ohjelmassa haastatellaan muutenkin hämmentävän paljon miehiä. Ikään kuin asialla olisi enemmän painoarvoa, kun mies tulee kertomaan, että kyllä vain naisetkin osaavat olla hauskoja. Senkin ajan olisi kuunnellut mieluummin vaikkapa Elayne Booslerin, Rosie O’Donnellin ja Sarah Silvermanin kokemuksia murtautumisesta miesten hauskaan maailmaan.

Naurun historia, ma 11.1. klo 18.00 Jim

Lue myös: Lauluja rakkaudesta: Herkkä dokumentti ikäihmisistä

X