Nenäpäivä 2021 tekee hyväntekeväisyyttä huumorin avulla – Jokainen maailman lapsi ansaitsee turvallisen elämän

Jaa artikkeli
Nenäpäivä 2021
Koko illan suora spektaakkelilähetys takaa katsojille jälleen tuhtia tietoa kehitysmaiden tilanteesta juontajiensa Piia Pasanen, Ernest Lawson ja Jenni Kokander johdolla. © Yle
Nenäpäivän vietto perustuu ajatukseen, että jaettu huumori auttaa käsittelemään vaikeitakin asioita. Nenäpäivän merkeissä hyväntekeväisyys saa olla hauskaa ja nostattaa hymyn huulille.

Vakavan asian, huumorin, liikutuksen ja musiikin yhdistelmä, jota Nenäpäivä 2021 noudattaa, saattaa olla outo, mutta hyväntekeväisyydessä se näyttää toimivan. Kun katsoja tyrkätään tunteiden vuoristorataan, saattavat kukkaronnyörit aueta helpommin.

Vähäosaisimpien asialla ollaan Nenäpäivässä jälleen. Mukaan spektaakkeliin ovat lupautuneet Siskonpetiläiset Hansu ja Pirre, Aikuiset Oona ja Arttu, YleX:n Viki ja Köpi sekä monet muut tutut.

Livemusiikista vastaavat esimerkiksi Gasellit, Suvi Teräsniska, Isac Elliot ja Haloo Helsinki!, jonka Elli kertoi mielihyvin ajatuksiaan Nenäpäivästä. ”Haluamme todellakin olla mukana auttamassa heikommassa asemassa olevia. Tasa-arvo, suvaitsevaisuus ja auttaminen ovat isoja teemoja myös musiikissamme”.

Lue myös: Laulaja Suvi Teräsniska: ”Olen perinyt isältäni rämäpäisyyden”

Ellillä on omaa kokemusta siitä, kuinka laulut voivat vaivihkaa avartaa maailmankuvaa. ”John Lennon jo aikoinaan iskosti meidän kaikkien aivoihin ”Imagine all the people livin’ life in peace”. Aina kun kuulen kyseisen laulun niin sieluni täyttyy toiveikkuudesta. Ja toivo, se on kaikista tärkeintä!”

Tunteiden vuoristorata starttaa taas.

Nenäpäivä 2021, 12.11. klo 19.00, TV1

X