Netflix-sarja Making a Murderer oli mullistamassa true crime -genreä – uusi kausi julkaistaan perjantaina

Jaa artikkeliTilaa Seura
Making a Murderer
© NETFLIX

Tosielämän rikostarinat ovat jo pitkään nauttineet kohtuullista suosiota. Niitähän tuutataan tulemaan jatkuvasti kotimaistenkin pikkukanavien myöhäisilloissa.

Muutama vuosi sitten kaavamainen genre koki evoluution Serial-podcastin, HBO-sarja Jinxin ja ennen kaikkea Netflixin Making a Murdererin nostettua kerronnan ja sisällön merkityksen aivan uudelle tasolle. Nyt Making a Murdererin tarina jatkuu, kun uudet toisen kauden jaksot tulevat katseltaviksi Netflixiin.

Making a Murdererin ensimmäinen kausi on kymmenen noin tunnin jakson pituinen ja sen sisältö jättää katsojan haukkomaan henkeään. Pääosassa on Steven Avery, repaleisen nuoruuden elänyt laitapuolen kulkija, joka tarinan alussa pääsee 18 vankilavuoden jälkeen vapaaksi vuonna 2003.

DNA-todisteet kun osoittavat, ettei Avery ollutkaan syyllinen 1980-luvun puolivälissä tapahtuneeseen raiskaukseen ja murhayritykseen. Tämän jälkeen tarinan käänteet ovat uskomattomia, ja pian Avery huomaa olevansa jälleen syytettynä.

Tosielämän jännitystarina herätti valtavasti huomiota, ja monet olivat valmiit vaatimaan oikeutta Averylle. Kyynisemmät katsojat taas löysivät sarjasta valikoivaa kerrontaa, joka sai Averyn näyttämään viattomalta.

Joka tapauksessa sarja on dokumentaarisen kerronnan taidonnäyte, joka koukuttaa ruudun ääreen. Sivujuonia, ihmissuhteiden keikahteluja ja uskomattomia käänteitä riittää.

Netflix ei ole juurikaan hiiskunut toisen, niin ikään 10-osaisen kauden sisällöstä, mutta selvää on se, että siinä seurataan tapauksen etenemistä ensimmäisen kauden tapahtumien jälkeen.

Sen verran uutisista on voinut lukea, että Averyn rinnalla syytettynä olleen, tekojen aikaan teini-ikäisen Brendan Dasseyn kohdalla käänteitä on riittänyt.

Making a Murderer, pe 19.10. Netflix

X