Niina Lahtinen vetäisi Putous-paidan hämmentyneenä päälleen – ”Tekee hyvää vaihtaa positiota työelämässä”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Putous
Niina Lahtisen juontamalla Putous-kaudella näyttelevät Köpi Kallio, Joonas Kääriäinen, Ushma Olava, Aku Sipola, Mikko Töyssy ja Linda Wiklund. © MTV3 / Atte Mäläskä
Putousta aiemmin ohjannut ja käsikirjoittanut Niina Lahtinen palaa ohjelmaan juontajan roolissa.

Se oli hämmentävä hetki, kun Niina Lahtinen vetäisi Putous-ohjelman sinisen paidan ensi kertaa päälleen ohjelman ennakkomainosten kuvauksissa.

”Mietin vain, että mitä ihmettä minullakin tällainen paita, nyt on outo fiilis”, Lahtinen muistelee nauraen.

Lahtinen katseli sinisten paitojen rivistöä ohjaajan tuolilta käsin Putouksen kausilla 11, 12 ja 13, joista kahdella viimeksi mainitulla hän toimi myös vastaavana käsikirjoittajana. Sen jälkeen Lahtinen piti lyhyen Putous-tauon, kunnes hänet pyydetiin juontamaan ohjelman 15. kautta.

”Tykkäsin kovasti tehdä Putousta sekä ohjaajana että vastaavana käsikirjoittajana, mutta oli myös hirveän stressaavaa kantaa vastuu koko paketista. Kolmen vuoden jälkeen totesin, että nyt lopetan tämän ja teen jotain muuta”, Lahtinen kertoo.

”Kun minulle tarjottiin vähemmän stressaavaa pestiä juontajana, olin heti innoissani lähdössä mukaan. Tämäntyyppisen viikoittaisen sketsiviihteen tekeminen on aina ollut minusta hirveän kivaa. Sytyn nopeasti, ja minun on helppo tehdä asioita pikaisella aikataululla. Pitkäjänteisempi työ on luonteelleni huomattavasti raskaampaa.”

Lue myös: Ohjaaja-käsikirjoittaja Niina Lahtinen kertoo Metku-koirastaan: ”Ymmärrän melkeinpä korvien asennosta, mikä mielentila sillä on”

Niina Lahtinen ja Metku

Niinan mukaan Metkua ahneenpaa koiraa saa hakea. Metku on lähes kaikkiruokainen. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Lempeä ja pehmeä kosto?

Roolista toiseen siirtyminen Putouksessa tuntuu Lahtisesta täysin luonnolliselta, sillä se on hänelle normaalia työarkea. Parhaillaan Lahtinen esimerkiksi hahmottelee käsikirjoittajana toista kautta Rakkaat lapset -sarjaan, jossa hän myös näyttelee yhden pääosista.

”Uskon, että ihmiselle tekee hyvää vaihtaa positiota työelämässä, ja minulle se on todella luontevaa, sillä aloitin nuorisoteat­terissa, jossa teimme itse ihan kaikkea. Tykkään ohjata ja olla pomona, tehdä juuri sellaista kuin haluan, mutta on myös tosi kiva päästä keskittymään näyttelijänä yhteen asiaan ja olla välittämästä kokonaisvastuusta.”

Tällä kaudella Putouksen kokonaisvastuun kantaa ohjaaja Antti Tuomas Heikkinen, joka puolestaan oli näyttelijänä kahdella Lahtisen ohjaamalla kaudella.

”Luotan täysin siihen, että hän osaa ohjata minua paremmaksi ihmiseksi. Voi tietysti olla, että saan nyt maistaa omaa lääkettäni, kun olen aikoinaan laittanut Antti Tuomaksen yllätystehtäviin. Uskon kuitenkin, että jos häneltä tulee kosto, se on lempeä ja pehmeä eikä Antti Tuomas halua sabotoida uraani”, Lahtinen vitsailee.

Naurua lasten kanssa

Putous on profiloitunut koko perheen ohjelmaksi, ja sellaisena myös Lahtinen sen näkee. Hän ei suostu allekirjoittamaan voivotteluja, joiden mukaan hauskuus kärsii siitä, että lapsikatsojatkin täytyy huomioida.

”Sehän on täysin tekijöiden mielikuvituksesta kiinni. Tietenkään ei voi koko aikaa hokea vittusaatanaperkelettä, mutta se nyt on muutenkin aika köyhää huumoria”, Lahtinen toteaa.

”Koko perheen ohjelmassa voi hyvin olla ajankohtaisuutta ja yhteiskunnallisuutta. Komedia toimii parhaimmillaan monitasoisesti eri ikäryhmille.”

Lahtinen itse on katsonut kaikki Putouksen kaudet yhdessä lastensa kanssa.

”Välillä he ovat toki ihmetelleet, mikä minua naurattaa, ja olen selittänyt, että tässä oli nyt sellainen aikuisten vitsi. Muistan myös omasta lapsuudestani, miten ihanaa oli lauantai-iltaisin nauraa yhdessä vanhempien kanssa Vesku Show -tyyppisille ohjelmille, vaikka en aina tajunnut, mille nauretaan.”

Putous, lauantai 21.1. klo 19.30, MTV3

Lue myös: Juuso ”Köpi” Kallio nähdään nyt Putouksessa – ”Mietin, riitänkö tähän ohjelmaan”

X