Noituus osa elämää – Noitapiirit-sarja näyttää taikuuden yhteenkuuluvuuden ja kaipauden henkiseen toimintaan

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Noitapiirit
Timo on vaihtanut startup-bisneksen hengellisiin alakulttuureihin. © Yle kuvapalvelu
Sandra Itäisen kirjoittamassa ja ohjaamassa kolmiosaisessa Noitapiirit-sarjassa tutustutaan kolmeen tämän päivän suomalaiseen, joiden elämälle noituus tuo sisältöä.

Väki vähenee kirkosta, mutta aika monella on silti kaipaus jonkinlaiseen henkiseen toimintaan. On usko tai toive, että järjen ja esillä olevan todellisuuden tuolla puolen olisi jotain muuta.

Historialuentojen ja tarkempien analyysien sijasta seurataan heidän arkista elämäänsä. Melissa tekee stripparin hommia ja yrittää hankkia lisätienestejä rahaloitsuilla. Timo (kuvassa) on vaihtanut startup-bisneksen hengellisiin alakulttuureihin. Sophia yrittää päästä elämässä eteenpäin tarot-korttien ja ystävien avulla.

En usko taroteihin, horoskooppeihin tai lemmenrohtoihin laakerinlehden vertaa, mutta arvostan kuitenkin mutkatonta tapaa, jolla Noitapiiri suhtautuu keskushenkilöihinsä. Heidän elämästään välittyy luonteva palanen. Selväksi käy sekin, että noitatouhuissa viehättää myös hyvin tavallinen puoli. Samanhenkisessä porukassa on mukavaa.

Noitapiirit, ma 29.11. klo 21.55, TV2 

X