Norppamiehen testamentti -dokumentti kertoo Juha Taskisesta joka teki elämäntyönsä saimaannorppien suojelijana ja kuvaajana

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Juha Taskinen / Yle
© Juha Taskinen / Yle
Virtaviivaisen pullukka saimaannorppa on Suomen ainoa kotoperäinen nisäkäs, joten se kuuluu ilman muuta täkäläisiin kansallisaarteisiin. Eikö siis jokaisen kansalaisvelvollisuuksiin kuuluisi pitää huolta, ettei erittäin uhanalaisen vesinisäkkään kanta pääsisi ainakaan vähenemään? 

Saimaannorppien kuvaajana ja suojelijana elämäntyönsä tehnyt Juha Taskinen on ymmärrettävästi jo välillä turhautunut ihmisten piittaamattomuuteen. Kalaverkoista löytyy norppavainajia myös Pekka Heikkisen ohjaamassa dokumentissa.

Enimmäkseen Norppamiehen testamentti on kuitenkin valoisaa seurattavaa. ”Norppa” Taskinen on selvästikin mies, jolla on kutsumus. Jos se vaatii alituista pulahtamista Saimaan hyisiin vesiin, niin sinnehän mennään.

Toivottavasti luonnonläheinen ohjelma saa ihmiset vaihtamaan vaaralliset kalastustavat norppaturvallisiin rysiin. Onneksi Taskisen työlle on löytymässä myös seuraaja, naapurin poika Oskari Saunisto.

”Jatka sinä tästä”, kuuluu norppamiehen koruton, kaunis loppulause.

Norppamiehen testamentti, to 14.4. klo 19.00, TV1

X