Nuorten sarja Viraalit nerot jatkuu toisen kauden jaksoin

Jaa artikkeli
Viraalit nerot pääosassa Aron Syrjä, kuvassa oikealla. © Citizen Jane Productions Oy
Yläastelaiset luovivat läpi suhdekoukeroiden, koulutöiden ja oman kasvun sekä kehityksen parhaansa mukaan Viraalit nerot -sarjassa.

Osataan sitä Suomessakin tehdä laadukasta nuortensarjaa. Kaj Korkea-ahon ja Ted Forsströmin kirjoihin perustuva Viraalit nerot starttaa ansaitun toisen kautensa. Jälleen kerran saamme seurata neljätoistavuotiaan Atlaksen (Aron Syrjä, kuvassa oik.) vaellusta yläkoulussa, jossa pätevät viidakon lait. Sisältöä nuoren miehen elämään tuo ennen kaikkea mielitietyn Sarah-Li:n (Maya Klingenberg, vas.) palaaminen kuvioihin.

Nuoret näyttelijät ovat osaavia ja kerronta tasapainoilee taitavasti draaman ja komedian välimaastossa. Ohjaaja-käsikirjoittaja Elin Grönblomin visuaalinen kikkailu toimii. Se tuo syvyyttä tarinaan ja hahmoihin

Ainoa mikä vaivaa on rytmi. Vartin mittaisissa jaksoissa on ajoittaista laahaavuutta. Sen kuitenkin korvaa eheä tunnelma. Ensimmäisessä jaksossa onnistutaan kuvaamaan koskettavasti ja aidosti nuorten koululaisten masennusta. Vanhemmat ja aikuiset ovat tässäkin sarjassa pelkkiä statisteja, mikä on vain hyvä asia.

Viraalit nerot, su 27.6. klo 8.16, Yle Teema & fem

X