Nuorten Yleisurheilun MM-kisat käynnistyvät Tampereella: finaalipaikkoja odotetaan ainakin Saga Anderssonilta ja Viivi Lehikoiselta

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Saga Andersson
Saga Andersson. © Tomi Hänninen.

Tämän vuoden kovatasoisin Suomessa kilpailtava yleisurheilutapahtuma taitaa olla Tampereella 10. – 15.7. järjestettävät nuorten alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut. Yle seuraa kisoja tiiviisti alusta loppuun.

Alle 20-vuotiaiden ikäluokassa taso on maailmalla ollut tällä kaudella huima. Ikäluokan maailmanennätyksiä on syntynyt kaksi. Ruotsin Armand Duplantis on taivuttanut seipäässä 5.93. Naisten pitkissä aidoissa USA:n Sydney McLaughlin taas pinkoi toukokuussa 52.75.

Heidän lisäkseen Tampereella nähdään suuri joukko muita urheilijoita, jotka edustavat jo aikuistekin tasolla aivan maailman huippua. Esimerkiksi Etiopiasta ja Keniasta saapuu perinteisesti suuri joukko kestavyysjuoksijoita, jotka ovat osoittaneet kykynsä Kultaisen liigan kilpailuissa. Celliphine Chespol juoksi jo viime vuonna naisten 3000 metrin esteet alle 9 minuutin. Tukholman Kultaisen liigan voittaja, 18-vuotias Selemon Barega puolestaan pitää 5000 metrillä aikuisten kauden kärkitulosta hallussaan.

Suomen joukkueesta ei löydy suuria mitalisuosikkeja, mutta finaalipaikkoja odotetaan ainakin Viivi Lehikoiselta ja Saga Anderssonilta (kuvassa). Lehikoinen oli viime kesän alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa pronssilla ennätyksellään 56.49. Andersson on puolestaan seipään nuorten tilastossa tällä hetkellä sijalla kahdeksan.

Potentiaalia löytyy myös pikamatkojen Samuel Purolalta, joka ei alkukaudesta ole repinyt esiin vielä huipputuloksia. Oululaisspritteri uskoo huippuvauhdin löytyvän, koska harjoituksissa on kulkenut hyvin.

Yleisurheilun nuorten U20 MM, ti 10.7. klo 8.50 TV2

X