Nyrkki iskee terävästi – Katri Manninen on käsikirjoittanut tarinan mehukkaan yliampuvaksi ja epookin hallitseva AJ Annila ohjaa mestarillisesti

Jaa artikkeli
Nyrkki
Nyrkki jatkuu uusin toisen kauden jaksoin. © Elisa Viihde Viaplay
Vallan kulisseissa toimiva iskuryhmä Nyrkki pyrki häikäilemättömän vallankäyttäjän Yrjö Ylitalon johdolla varmistamaan poliittisten ratkaisujen menevän oikein.

Lokakuussa 2019 Elisa Viihteellä julkaistu suomalainen epookkisarja Nyrkki jatkuu nyt toisen kauden jaksoilla. Sarjan tapahtumat sijoittuvat villille viisikymmenluvulle.

Ensimmäisellä kaudella Porkkalassa oli yhä Neuvostoliiton tukikohta ja Kekkosta oltiin kampeamassa presidentiksi. Vallan kulisseissa toimiva iskuryhmä Nyrkki pyrki häikäilemättömän vallankäyttäjän Yrjö Ylitalon (Hannu-Pekka Björkman) johdolla varmistamaan poliittisten ratkaisujen menevän oikein. Mukaan toimintaan Yhdysvalloista tuli myös Yrjön kasvattama Helena Korhonen (Emmi Parviainen). Hän alkoi kaivaa menneisyydestään ja äidistään tietoja, jotka kyseenalaistivat Yrjön toimintaa. Desanttiäidin kohtalon selvittely jatkuu myös toisella kaudella.

Sen enempää ensimmäisen kauden juonikuvioita paljastamatta voidaan sanoa, että toisen kauden alussa Kekkonen (Janne Reinikainen) on valittu presidentiksi, mutta sekä ulkoisia että kotimaisia vastavoimia riittää. Vuoden 1956 yleislakko uhkaa Kekkosen valtaa, ja esiripun takana suunnitellaan jopa salamurhaa. Suurvaltapoliittisessa polttopisteessä Nyrkille huolta aiheuttaa myös kiihkokansallinen juonittelu.

Edellä mainittujen näyttelijöiden lisäksi on syytä mainita Katja Küttnerin tymäkkä roolisuoritus Nyrkin Aunena ja Jessica Grabowskyn viileä tyylittely kohukaunotar Tabe Slioorina. Uusina näyttelijöinä mukaan tulevat mm. Eero Ritala ja Tommi Korpela.

Ensimmäinen jakso kytkeytyy hautajaisten ympärille. Yksi ryhmästä on poissa. Ilmassa on surua ja salaisuuksia.

Katri Manninen on käsikirjoittanut tarinan mehukkaan yliampuvaksi ja loistavasti epookin hallitseva AJ Annila ohjaa jakson mestarillisesti. Jatkoa jää odottamaan vesi kielellä.

Nyrkki, Elisa Viihde Viaplay

X