Elokuva-arvio: Anne Hathaway tekee timanttisen suorituksen Ocean’s 8 -rikoselokuvassa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Ocean's 8
Sandra Bullock, Sarah Paulson, Rihanna, Cate Blanchett ja Awkwafina näyttelevät ryöstöä suunnittelevia naisia rikoskomediassa. © Sub
Ocean’s 8 on yhdysvaltalainen rikoselokuva vuodelta 2018. Steven Soderbergin ohjaama, miestähdillä pakattu ryöstöseikkailu Ocean’s Eleven (2001) sai jälleen yhden jatko- tai lisäosan. Tällä kertaa päähenkilöitä ovat naiset.

Vaikeaa sitä on juhlia feminismin voittona. Miksei osaaville, karismaattisille mimmeille saman tien keksitty jotain uutta ja omaa?

Työvoitto kumminkin otetaan. Elokuva rullaa varmempana kuin edelliset jatko-osat. Sandra Bullock ja Cate Blanchett ottavat George Clooneylta ja Brad Pittiltä jääneet pomoroolit omikseen. Heitä seuraa ilokseen.

Hurmurikonna Danny Oceanin vasikoitu Debbie-sisko on vankilassa suunnitellut keikkaa ja kostoa. Vanha työtoveri Lou lähtee mukaan.

Ocean’s -elokuvissa porukan kasaaminen ja ryöstön virittely vievät enemmän aikaa kuin itse keikka. Kun symppis Mindy Kaling, skarppi räppääjä Awkwafina, tutusti räjähtänyt Helena Bonham Carter ja muut liittyvät joukkoon, tuntuu Ocean’s 8 jo luettelolta. Terhakka seurapiirijulkku Anne Hathaway kantaa sekä tavoiteltuja timantteja että koko leffan maaliin.

***

Ocean’s 8, keskiviikko 22.6. klo 21.00, Sub

X