Odotus on ohi! Game of Thronesin kahdeksas ja viimeinen kausi alkaa HBO Nordicilla

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Daenerys Targaryen kuuluu Targaryenien epävakaaseen lohikäärmesukuun. © HELEN SLOAN SMPSP / HBO Nordic

Teksti: Milla Olkkonen

Game of Thronesin seitsemäs kausi päättyi syksyllä 2017, joten katsojat ovat saaneet odottaa jatkoa piinallisen pitkään. David Benioffin ja D. B. Weissin luoma yhdysvaltalaisfantasia on lyönyt katsojaluvuillaan ennätyksiä, kahminut palkintoja ja kerännyt ympärilleen laajan kansainvälisen fanikunnan. Katsojaluvuissa mitattuna maailman suosituin sarja on noussut Suomessakin ilmiöksi.

Oheistuotteiksi eivät ole riittäneet perinteiset T-paidat ja hupparit. Kittilään on noussut jo kahtena talvena Game of Thrones –aiheinen jääpuisto, jossa on kuluneen talven aikana voinut illastaa Talvivaarassa ja yöpyä lumihuoneessa.

Helsingin Sanomat on sarjan innoittamana kehittänyt Nyt.fi-alustalle lukijoita osallistavan blogin, jossa toimittaja Jussi Ahlroth, Westerosin kirjeenvaihtaja, ruotii sarjaa jaksokohtaisesti. Tiukan analyysin ansaitsi jopa päätöskauden traileri. Ahlroth ja Mike Pohjola ovat spekuloineet hahmoja ja tarinaa viime vuonna julkaistussa Westerosin kirjeenvaihtaja -tietokirjassakin.

Kirjallisen luomistyönsä kanssa jumitteleva George R. R. Martinkin on lupaillut jatkoa Tulen ja jään laulu -kirjasarjaan, johon Game of Thrones perustuu. Ainakin tv-viihdettä on luvassa, kun ensimmäisen useista tekeillä olevista spinoffeista pitäisi valmistua. Tarina sijoittuu aikaan ennen jo luettuja ja nähtyjä seikkailuja, mutta sen julkaisuajankohtaa ei vielä tiedetä. Se kuitenkin tiedetään, että kauan odotettu Game of Thronesin viimeinen kausi pyörähtää HBO Nordicilla käyntiin maanantaina 15. huhtikuuta.

Game of Thrones, ma 15.4. HBO Nordic

X