Ohuella langalla -sarjassa esiintyvään Amanda Janssoniin poliisien opit tekivät vaikutuksen: ”Heidän arkeensa kuuluu joka päivä tragedioita”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Ohuella langalla
Millaista on kohdata työssään päivittäin väkivaltaa, vihaa, vaaralle altistumista ja kipua? © SVT
Ruotsalainen draamasarja kertoo Malmössä työskentelevistä poliiseista, jotka yrittävät sovittaa yhteen rankan työn sekä yksityiselämän ihmissuhteet.

Ruotsalaisen Ohuella langalla -poliisisarjan toisella kaudella partioryhmään liittyy uusia ihmisiä, ja muuttunut ryhmädynamiikka vaikuttaa myös sarjan päähenkilön Saran ja hänen työparinsa Magnuksen väleihin.

Saraa näyttelevä Amanda Jansson muistetaan myös draamasarjasta Aika on meidän ja Beck-sarjan elokuvasta Epäilyksen tuolla puolen. Hän kertoi Expressen-lehden haastattelussa katselleensa jo nuorena paljon Beck- ja Wallander-elokuvia ja muita dekkareita. Niinpä rooli poliisina oli Janssonille sekä unelmien täyttymys että kiinnostava kokemus.

”Poliisin näytteleminen oli hauskaa ja palkitsevaa. Ihmisen kehossa tapahtuu paljon, kun hän pukee univormun päälleen”, Jansson sanoo.

Jotta Jansson ja hänen kollegansa myös osasivat toimia univormuissaan ammattilaisten tavoin, Ohuella langalla -sarjan kuvauksissa oli koko ajan paikalla oikeita poliiseja. Nämä opettivat näyttelijöille niin poliisi­slangia kuin aseen käsittelyäkin ja neuvoivat, kuinka ihmisiä lähestytään missäkin tilanteessa.

Kohtaamiset jäivät Janssonille mieleen.

”Olen miettinyt sitä, kuinka poliisit menevät koko ajan yhdestä hälytystehtävästä toiseen. Heidän arkeensa kuuluu joka päivä paljon tragedioita.”

Ohuella langalla, keskiviikko 21.9. klo 22.00, TV1

X