Olympialaisten toisella viikolla koko maailma seuraa yleisurheilua, yhtä maailman tasa-arvoisimmista lajeista

Jaa artikkeliTilaa Seura
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja.
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja. © Pekka Nieminen / Otavamedia
Maailmalla yleisurheilua ei faniteta samalla tavalla kuin jalkapalloa tai jääkiekkoa. Olympialaisten toisella viikolla huomio kuitenkin keskittyy siihen, kuka onnistuu tekemään kovimman fyysisen suorituksen.

Olen rimpuillut innoissani urheilukentällä, vaikka en koskaan yleisurheilua ohjatummin harrastanutkaan. Kun hiekkaan piirsi viivan pituushypyn maailmanennätyksen kohdalle, tajusi konkreettisesti kuinka käsittämättömistä suorituksista huipulla on kyse.

Samalla tavalla Cooperin testi kertoi tylysti sen, että huippukävelijät liikkuivat kovempaa kuin itse juoksin. Cooper-tulosten vertailu kestävyysjuoksijoihin melkein räjäytti pään. Näistä syistä yleisurheilu on aina ollut minulle urheilulajien ykkönen.

Yleisurheilu on monella tapaa maailman tasa-arvoisimpia lajeja. Yksinkertaisesti fyysistä suorituskykyä mittaavien lajien suorittaminen on mahdollista lähes kaikkialla maailmassa. Useissa yleisurheilulajeissa maailman huiput tulevatkin Afrikasta tai Latinalaisesta Amerikasta. Raha ei ratkaise samalla tavalla kuin monissa muissa lajeissa.

Yleisurheilua ei yleensä faniteta samalla tavalla kuin esimerkiksi joukkueurheilulajeja. Olympialaisissa yleisurheilu kuitenkin nousee viikoksi koko maailman katseiden kohteeksi.

Tokion olympialaisten yleisurheilun kiinnostavimmat tärpit voit lukea täältä!

Olympialaisia voi seurata kanavalta Yle TV1 tai Areenasta.

Lue myös: Senni Salminen suuntaa Tokion olympialaisiin hyppy kerrallaan: ”Opin hiljentämään sisäisen kriitikkoni”

X