Onnenpyörä VIP on täynnä huumoria ja vaaran tuntua – Cristal Snow juontaa ja Niko Saarinen kääntää kirjaimet

Jaa artikkeli
Cristal Snow ja Niko Saarinen vitsailevat, että heidän Onnenpyörä-puvustuksestaan alettiin palaveerata heti alkumetreillä. ”Muistikuvissani Janne Porkalla oli 90-luvun Onnenpyörässä aina vihreä pikkutakki. Minulla ei todellakaan ole samoja vaatteita joka lähetyksessä”, Cristal Snow naureskelee. © Saku Tiainen
Cristal Snow ja Niko Saarinen vitsailevat, että heidän Onnenpyörä-puvustuksestaan alettiin palaveerata heti alkumetreillä. ”Muistikuvissani Janne Porkalla oli 90-luvun Onnenpyörässä aina vihreä pikkutakki. Minulla ei todellakaan ole samoja vaatteita joka lähetyksessä”, Cristal Snow naureskelee. © Saku Tiainen
Cristal Snow ja Niko Saarinen haluavat tehdä Onnenpyörä VIP -ohjelmasta koko perheen viihdettä – ja vihjaavat tuovansa formaattiin vaaran tuntua.

Kun Cristal Snow’ta kysyttiin Onnenpyörä VIPohjelman juontajaksi, hänen ensimmäinen kysymyksensä oli: kuka tulee kääntelemään kirjaimia? Tuotantoyhtiö kysyi, olisiko Snow’lla joku ehdokas mielessä. Ajatuksena olisi, että kirjainten kääntelijä olisi miespuolinen ja että hän pääsisi ohjelmassa myös ääneen.

”Vastasin heti, että Niko Saarinen, ja tuottajille oli kuulemma tullut mieleen sama ajatus. Se oli ihan mahtavaa!” Snow muistelee.

Snow oli tykästynyt Saariseen, kun tämä vieraili hänen juontamassaan Kymppitonnissa.

”Niko oli Kymppitonnissa lähes jokaisella kaudella, ja hän oli siellä aina hauska, ihana ja toivottu vieras. Olen tosi pitkään miettinyt, että olisi kiva keksiä joku yhteinen projekti Nikon kanssa.”

Lämminhenkistä piruilua

Seuraavaksi tuotantoyhtiö sitten soittelikin Saariselle.

”Ajattelin olevani piilokamerassa. Meni hetki, ennen kuin tajusin, että minua oli todellakin juuri pyydetty Onnenpyörään. Ei kilpailijaksi, vaan joka jaksoon! En tosin olisi välttämättä lähtenyt mukaan, jos juontaja olisi ollut joku muu kuin Cristal. Tiesin, että hänen kanssaan meillä menevät jutut ja huumori yksiin”, Saarinen kertoo.

Huumoria Saarinen ja Snow lupaavatkin ohjelmaan tuoda. Keskinäisen läpänheiton lisäksi he saattavat innostua piruilemaan lämminhenkisesti kisan osallistujille.

Kilpailijoina Onnenpyörän VIP-versiossa nähdään julkisuudesta tuttuja kasvoja, ja monet heistä ovat myös Saariselle ja Snow’lle entuudestaan tuttuja.

”Esimerkiksi Ali Jahangiri on hyvä kaverini, jonka kanssa keljuilemme toisillemme niin, että se saattaa kuulostaa tosi ilkeältä. Kaikkia en tietenkään piikittele samalla tavalla, ja vitsailusta huolimatta suhtaudumme kaikkiin kilpailijoihin kannustavasti. Paitsi Ali Jahangiriin, jos hän tulee”, Snow virnuilee.

Hilpeää tunnelmaa

Sekä Snow että Saarinen muistavat hyvin Onnenpyörän 1990-luvun version, jossa juontajana oli Janne Porkka ja kirjaimia käänteli Saija Palin.

”Janne Porkan Onnenpyörä oli legendaarinen. Ja katsoin Jenkeissä asuessani myös ohjelman alkuperäisversiota päivätelkkarista, kun en jaksanut mennä kouluun”, Snow hymähtää.

Saarinen muistaa lapsuudestaan, että koko hänen perheensä kokoontui yhdessä sohvalle Onnenpyörää katsomaan ja sanoja arvuuttelemaan.

”Puhelinkin revittiin varmaan irti seinästä, jottei kukaan soittanut kesken Onnenpyörän. Toivon, että meidän versiomme kokoaa samalla tavalla perheet tv:n ääreen”, Saarinen sanoo.

”Kenenkään aiemman Onnenpyörä-esiintyjän saappaita emme kuitenkaan pyri täyttämään, vaan meillä on studiossa ihan omat saappaat.”

Snow ja Saarinen haluavat pitää kilpailijoiden kanssa studiossa hauskaa. Ja jotta kotikatsomoissakin olisi hauskaa, he pyrkivät välittämään hilpeän tunnelman katsojille asti.

Kaksikko lupaa myös, että heidän käsittelyssään Onnenpyörä päivitetään 2020-luvulle, formaatin puitteissa toki.

”Uskon, että tuomme lisäksi vähän vaaran tuntua tähän formaattiin. Studiossa voi tapahtua mitä tahansa”, Saarinen lupaa, ja Snow purskahtaa nauruun.

Onnenpyörä VIP, ma 11.10. klo 20.00, Fox

Lue myös: Niko Saarinen teki elämänmuutoksen – Yksi vinkki nousi erityisesti ylitse muiden paremman arjen tavoittelussa

X