Orjuus nyt -dokumenttisarja antaa raastavan kuvan lapsiorjuuden eri muodoista, joista kammottavin on alaikäisten seksikauppa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Orjuus nyt: Lapset kauppatavarana
© YLE KUVAPALVELU

Nykyaikaista orjuutta käsittelevässä dokumenttisarjassa perehdytään tällä kertaa Intian oloihin. Reippaasti yli miljardin asukkaan maa on kovasti kaksijakoinen. Talouskasvu on synnyttänyt uusia miljonäärejä. Samaan aikaan orjatyövoiman määrä suurempi kuin missään muualla.

Intialainen dokumentaristi Pankaj Rajinder Johar lähtee tutkimaan maansa eri kolkkia. Hän törmää oloihin, joista ei ollut tietoinen tai jotka aikaisemmin oli tyynesti keskiluokkaisena hyväosaisena vain ohittanut. Tunnin aikana hän maalaa hyvin raastavan kuvan lapsiorjuuden eri muodoista, joista kammottavin on alaikäisten seksikauppa.

Ohjelma ei kuitenkaan mässäile aiheellaan. Johar ei tyydy ainoastaan osoittamaan epäkohtia ja etsimään syyllisiä. Hän sysää vastuun hyvinvoinnista niin maansa kuin länsimaisenkin keskiluokan harteilla. Heidän kulutustottumuksensa ovat ainakin osasyinä lapsityövoiman määrään.

Orjuus nyt: Lapset kauppatavarana, to 31.1. klo 19.00 Tv1

X