Paparazzin tunnustukset -dokumentissa menestynyt paparazzi George Bamby paljastaa kyttäystaktiikkansa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Paparazzin tunnustukset
Paparazzi eli pap on brittimedian herhiläinen. © Ava
Dokumentissa Paparazzin tunnustukset syvennytään alaan kuvaajan näkökulmasta. Paparazzi eli pap on brittimedian herhiläinen: jatkuvasta arvostelusta huolimatta tabloidit rohkaisevat kuvaajat yhä röyhkeämpiin tekoihin.

Brittikanava Channel 4:n dokumentti Paparazzin tunnustukset antaa Bambyn puhua itsensä pussiin ja paljastaa kyttäystaktiikkansa. George Bamby on menestynyt rahakkaalla alalla häikäilemättömyydellä ja välinpitämättömyydellä. Päähenkilöä arvostellaan kevyesti, mutta lähinnä hekumoidaan kyseenalaisilla keinoilla hankituilla kuvilla.

Bamby on ylpeä, että kun hänen hoitajavaimonsa pelastaa henkiä, hän tekee päinvastoin. Hän on erikoistunut keski-ikäisten naisten kuvaamiseen epäedullisesti.

Bambyn retostelu kostautui nopeasti. Brittien journalistiliitto NUJ sai vuonna 2017 esitetystä ohjelmasta valituksia, koska jäsenistön työn pitäisi olla totuudenmukaisesti, täsmällisesti ja reilusti raportoitua.

Bambyn mukaan eettistä ohjeistoa ei tarvitse noudattaa, jos yleinen etu ohittaa säännöt. Salabikinikuvat ovat tämän tulkinnan mukaan demokratialle yhtä arvokkaita kuin vallan väärinkäytösten paljastaminen.

NUJ perui Bambyn pressikortin ja erotti kuvaajan.

Paparazzin tunnustukset, to 2.1. klo 21.00 Ava

Lue myös: Humanity on Trial – Mitä tapahtuu, jos humanitaarisesta työstä tehdään laitonta?

X