Papisto-dokumenttisarja esittelee neljä nykyaikaista, perinteistä poikkeavaa pappia

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Papisto
Pappeus kehittyy muun yhteiskunnan mukana. © Yle
Dokumenttisarja Papisto kertoo neljän erilaisen papin elämästä. Jokainen papeista tekee työtään oman persoonansa kautta.

Maailman muuttumiselta ei ole välttynyt myöskään Suomen evankelis-luterilainen kirkko. Tosin se on tainnut joutua monien muutosten kouriin ja myrskyjen silmiin jostain muusta kuin omasta tahdostaan – eihän uusiutumishalu varsinaisesti ole kuulunut perinteisiä arvoja vaalivien instanssien peruslähtökohtiin.

Papisto-sarja tuo tutuksi neljä erilaista persoonaa

Kahdeksanosainen Papisto-sarja tutustuttaa neljään suomalaiseen pappiin. Puoli vuosisataa sitten olisi ollut mahdotontakin kuvitella, että heidänkaltaisensa henkilö olisi nykyisessä virassaan.

Saamelaisten parissa viihtyvä Mari Valjakka ja Lapista Helsinkiin muuttanut Elina Koivisto eivät olisi voineet olla pastoreita jo sukupuolensa takia. Heidän henkilönsäkin edustavat arkisuutta, jollaista ei muinaisiin kirkonmiehiin yhdistetty.

Vesilahden meikkaava kirkkoherra Harri Henttinen ei pidä itseään miehenä tai naisena. Nelikon vanhin, tamperelainen Tarvo Laakso edustaa rokkipapin arkkityyppiä, intohimoista musiikin harrastajaa, joka suorastaan ylpeänä muistelee punkinsukuista nuoruuttaan artistina.

Papisto, ma 20.12. klo 18.30, TV1

Lue myös: Papiksi ja äidiksi – Näkövammasta huolimatta Hannele Juutinen toteutti unelmansa: ”Haaveilen, että voisin matkustaa tyttäreni kanssa maailman ääriin – ja hän voisi toimia silminä seikkailuillamme”

Hannele Juutinen

Hannele Juutinen kypsytteli pitkään ajatusta äitiydestä. Taimi-tytär syntyi viime syksynä. © Sara Pihlaja / Otavamedia

X