Parisuhdedraamassa Huuma epätietoisuus ja tuska välittyvät voimallisesti

Jaa artikkeliTilaa Seura
Huuman päärooleissa nähdään Emmanuelle Bercot ja Vincent Cassel.
Huuman päärooleissa nähdään Emmanuelle Bercot ja Vincent Cassel. © Yle kuvapalvelu
Palkittu elokuva Huuma kuvaa päähenkilöitään kaunistelemattomasti, ja työtä vuosia valmistellut ohjaaja-kirjoittaja on alastoman julma myös omaa elokuvahahmoaan kohtaan.

Huuma -elokuvan ohjannut ranskalainen Maïwenn Le Besco pohjaa elokuviaan omiin kokemuksiinsa. Niiden joukkoon kuuluu myös tämä raastava kuvaus myrskyisästä parisuhteesta ja mielenterveydellisistä ongelmista; lienee syytä täsmentää, ettei ruodittavana ole Maïwennin avioliitto elokuvamoguli Luc Bessonin kanssa, vaan toinen myöhempi suhde.

Hiihtolomalla loukkaantunut nainen (Emmanuelle Bercot) muistelee suhdettaan vaikeaan ja vaativaan ravintoloitsijaan (Vincent Cassel), joka uskottomuuden lisäksi ei osaa päästää irti edellisestä itsetuhoisesta kumppanistaan (Chrystèle Saint Louis Augustin).

Parisuhderimpuilussa rikotaan yhtä lailla kuin rakastetaan, ei tiedetä mitä halutaan, eikä osata pitää kiinni aiotusta tai sovitusta. Todenmakuisessa elokuvassa ei voi tuudittautua onnen hetken jatkumiseen: epätietoisuus ja tuska välittyvät voimallisesti.

Huuma, ke 13.11. klo 22.00 Yle Teema & Fem

Lue myös: Rakkautta vailla: Eroavat vanhemmat kohtaavat kriiseistään kaikkein kovimman

X