Peltsin kova vuosi on Mikko Peltolan uusi ohjelmakokonaisuus: ”Jokaisessa jaksossa teen rankahkon urheilusuorituksen luonnossa”

Jaa artikkeli
Mikko 'Peltsi' Peltola (kuvassa) haastaa itsensä äärirajoille kuudessa vaativassa suorituksessa. Aikaa on yksi vuosi. Ensimmäinen haaste on melonta Helsingistä Hankoon. Kestääkö kunto? yle.fi/peltsinkovavuosi HD. Sara Vertanen/Yle Kuvapalvelu

Ylen toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola tunnetaan innokkaana luontoihmisenä ja kuntoilijana. Uudessa Peltsin kova vuosi -sarjassa hän yhdistää nämä kaksi intohimoaan.

”Kyseessä on kuusiosainen ohjelmakokonaisuus, jonka jokaisessa jaksossa teen rankahkon urheilusuorituksen luonnossa”, Peltsi kertoo.

Sunnuntaina nähtävässä ensimmäisessä jaksossa hän joutuu itselleen hieman vieraamman lajin pariin, kun tarkoituksena on meloa 150 kilometrin matka Helsingistä Hankoon. Reissu oli raskas.

”Jouduin lopulta keskeyttämään melonnan, kun joku hermo sai siipeensä ja toinen jalka puutui kokonaan. Jatkoin perille sitten muilla keinoilla, pyöräillen, juosten ja kävellen.”

Seuraavaan haasteeseen treenataan jo vauhdilla. Marraskuussa Peltsi suuntaa Pohjois-Karjalaan.

”Siellä juoksen 130 kilometriä pitkän vaellusreitin Karhunpolun. Harjoitukset ovat 2–3 tunnin pituisia, mutta itse suorituksessa tehdään varmaan ihan täydet päivät, sellaiset 6–10 tuntia.”
Muissa haasteissa Peltsi esimerkiksi hiihtää ja maastopyöräilee. Jaksot tulevat katseltavaksi seuraavan vuoden aikana. Tarkoituksena on myös haastaa katsojat liikkumaan.

”Seuraavaksi alkaa polkujuoksukoulu”, Peltsi innostaa katsojia.

Peltsin kova vuosi, su 22.10. klo 19.10 TV2

X