Penis inspiraation lähteenä! Fallosteema taiteessa -dokumentissa kaivetaan esiin toinen toistaan herkullisempia yksityiskohtia ja mielleyhtymiä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Dr Danish Broadcasting Corporation / Yle
© Dr Danish Broadcasting Corporation / Yle
Televisiosta on aiemmin tullut muun muassa ohjelmat 100 vaginaa ja Pillupäiväkirjat. Tasapuolisuuden vuoksi onkin siis kiva toivottaa tervetulleeksi miehen sukuelintä käsittelevä dokumentti. Tanskalaista tuotantoa oleva Fallosteema taiteessa lähestyy aihettaan taidehistorian kautta.

Tanskalaista tuotantoa oleva Fallosteema taiteessa lähestyy aihettaan taidehistorian kautta. Penis on ollut niin kuvanveistäjien, maalareiden kuin muidenkin taiteilijoiden inspiraation lähteenä ammoisista ajoista lähtien.

Elimen symbolinen merkitys on kuitenkin vuosisatojen ajan muuttunut. Dokumentissa kaivetaan esiin toinen toistaan herkullisempia yksityiskohtia ja mielleyhtymiä, aina Kristusta esittävistä maalauksista nykypäivän dildotaiteeseen asti.

Kiinnostavimmillaan ohjelma on pohtiessaan sitä, kenellä on oikeus käyttää penistä taiteensa aiheena. Tänä päivänä taiteilijan sukupuoli ja seksuaalinen suuntautuminen näyttävät vaikuttavan paljon siihen, miten heidän teoksiaan tulkitaan. Homomiehen penisgraffitit asettuvat eri kontekstiin kuin heteronaisen erektiovalokuvat.

Fallosteema taiteessa, su 23.1. klo 23.00, Teema & Fem

X