Penkinlämmittäjät: Veteraanipanelisti ja urheilu-ummikko kohtaavat

Jaa artikkeliTilaa Seura
Penkinlämmittäjät -ohjelman panelisteina nähdään Tero Tiittanen, Ville Myllyrinne, Jarkko Ruutu, Pilvi Hämäläinen, Eva Wahlström, Paula Noronen, Tommy Lindgren ja Mikko Töyssy. Juontajana on Ilkka Uusivuori.
Penkinlämmittäjät -ohjelman panelisteina nähdään Tero Tiittanen, Ville Myllyrinne, Jarkko Ruutu, Pilvi Hämäläinen, Eva Wahlström, Paula Noronen, Tommy Lindgren ja Mikko Töyssy. Juontajana on Ilkka Uusivuori. © Mtv
Tommy Lindgren siirtyi luontevasti Villistä kortista osaksi Penkinlämmittäjät -ohjelmaa. Eva Wahlström sen sijaan vastusteli pitkään, ennen kuin suostui urheiluviihdeohjelman panelistiksi.

Eva Wahlström kieltäytyi kolmesti, kun häntä pyydetiin Penkinlämmittäjät –viihdeohjelman panelistiksi ruotimaan urheiluasioita.

”Ajattelin, että enhän minä tiedä aiheesta mitään. En seuraa urheilua, eikä urheilu ole minusta yhtään mielenkiintoista”, kertoo Wahlström, Suomen ensimmäinen ammattilaisnyrkkeilyn maailmanmestari.

Tuottajat jaksoivat kuitenkin kysyä vielä neljännenkin kerran, ja Wahlström päätti lopulta suostua.

”Minusta alkoi tuntua, että tämä voisi kuitenkin olla hauskaa. Ja olenhan urheillut suurimman osan elämästäni, joten ehkä minulla on siltä pohjalta jotain annettavaa”, Wahlström pohtii.

Penkinlämmittäjät jatkaa MTV3:lla siitä, mihin Villi kortti Ylellä jäi. Panelistien sanailun lisäksi ohjelmassa on mukana sketsejä, musiikkia ja haastetehtäviä.

Wahlströmin lisäksi paneeliin liittyy toinenkin ex-ammattiurheilija, jääkiekkoilija Jarkko Ruutu. Kolmantena uutena panelistina aloittaa Salatuista elämistä tuttu Tero Tiittanen, ja juontovastuun ottaa Ilkka Uusivuori.

”En tiedä vielä tarkkaan, millainen ohjelma Penkinlämmittäjistä tulee, sillä yhtäkään jaksoa ei ole nauhoitettu. Sen verran olen kuitenkin ehtinyt uusien kollegojeni huumorintajuun tutustua, että uskon kemioiden toimivan hyvin”, sanoo Villin kortin veteraani, muusikko Tommy Lindgren.

”Vähän aikaa otti päähän”

Lindgren pitää aivan ymmärrettävänä sitä, että Penkinlämmittäjiä verrataan Villiin korttiin. Hän itse oli mukana Villissä kortissa alusta asti, syksystä 2015.

”Totta kai se otti jonkin aikaa päähän, kun Villi kortti lopetettiin. Päätös tuntui hassulta ja perustelut olivat mielestäni vähän oudot. Mutta en tietenkään tiedä asian taustoja, enkä voi väittää olevani tv-ohjelmistosuunnittelun asiantuntija.”

Viime syksyyn osui myös toisen Lindgrenille tärkeän projektin päätös, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -kokoonpanon jäähyväiskiertue.

”Jossain vaiheessa tuntui, että syksy 2019 oli yhtä jäähyväisten jättämistä. Totta kai tunnelma oli haikea, mutta olen tottunut siihen, että työprojektit alkavat ja loppuvat.”

Nojatuoleja ja pakohuonepelejä

Myös Eva Wahlström on heittänyt viime aikoina hyvästejä. Hän päätti ammattilaisurheilu-uransa alkuvuodesta ja on työskennellyt sen jälkeen taiteen ja muotoilun parissa.

Wahlström valmistui taiteen kandidaatiksi Aalto-yliopistosta 2018, ja ensimmäinen hänen suunnittelemansa nojatuoli julkistettiin elokuun alussa.

”Suunnittelussa kiehtovaa on se, kuinka paljon asioita siinä täytyy ottaa huomioon: estetiikka, rakenne, ekologisuus… Minua kiehtoo ylipäätäänkin ongelmanratkaisu. Tämä oli vahvuuteni myös urheilussa. Minä sytyn siinä vaiheessa, kun vaikeudet alkavat ja muut antavat periksi.”

Wahlström jatkaa ongelmien ratkomista vapaa-ajallaan muun muassa pakohuonepeleissä. Parhaimmillaan hän on kiertänyt kolme pakohuonetta päivässä.
Myös haastavat fyysiset liikuntalajit ilma-akrobatiasta tankotanssiin kuuluvat Wahlströmin arkeen. Nyrkkeilykehiin kilpailemaan hän ei kaipaa.

”Tein surutyöni jo etukäteen ja järjestin asiat niin, että minun oli hyvä jatkaa elämääni. Lopettaminen ei tuntunut raskaalta, sillä sain tehdä urallani kaiken, mitä halusin, ja saavutin kaiken, mitä halusin.”

Penkinlämmittäjät, ke 2.9. klo 21.00 Mtv3

Kanavalta toiselle

Ennen eivät eri kanavien viihdeohjelmat siirtyneet kilpailijoiden leiriin. Levyraati pysyi aina MTV:n tuotteena. Nykyään viihdehitit sen sijaan löytävät usein uuden kodin toiselta kanavalta. Maikkarilla aiemmin nähty Tähdet, tähdet alkoi juuri Nelosella ja Fort Boyard Suomi pomppi SuomiTV:ltä ensin Neloselle ja sitten MTV3:lle.

Maikkari on herättänyt henkiin erityisesti Ylen hylkäämiä formaatteja. Ikihittien Uutisvuodon ja Tuttu juttu Show’n lisäksi tällä viikolla alkaa MTV3:lla Penkinlämmittäjät. Sen nimi ei ole tuttu, mutta sisältö on. Vajaa vuosi sitten TV2 ilmoitti, ettei urheilukomediapaneeli Villi kortti jatku kanavalla. Hyviä katsojalukuja kerännyt ohjelma ei enää mahtunut TV2:n konseptiin, jossa oli tarkoitus panostaa suoriin lähetyksiin ja tapahtumallisuuteen.

TV2:n strategia meni koronan takia – ainakin toistaiseksi – pieleen. Sille on turha ilkkua, mutta joka tapauksessa Villi kortti sai uuden elämän MTV3:lla. Penkinlämmittäjien tuotantoyhtiö on sama kuin Villillä kortilla, Yellow Film & TV. Myös tekijäkaartissa näkyy Villin kortin vaikutus, puolet porukasta teki urheiluhuumoria jo TV2:lla.

Lue myös: Tähdet, Tähdet 2020: Kilpailijat pudotetaan genrekattilaan

X