Pietarin kapellimestari -sarja noudattaa Nordic noirin tuttua ja peruslaadukasta, synkän hillittyä väriskaalaa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Pietarin kapellimestari
© MTV

Nordic noirin suosion ja suoratoistopalvelujen ansiosta pohjoismaisia dekkarisarjoja tykitetään nykypäivinä massoittain. C Morella pyörinyt Pietarin kapellimestari tulee nyt MTV3:lle. Se perustuu Camilla Greben ja Paul Leander-Engströmin Moscow Noir -trillerikirjatrilogian ensimmäiseen osaan.

Kahdeksanosaista sarjaa on ollut tuottamassa Helsinki Filmi ja sen pääkäsikirjoittaja on Aleksi Bardy. Myös puvustus ja maskeeraus ovat olleet suomalaisten käsissä, ja yhtä keskeistä roolia esittää Linda Zilliacus. Hollywoodissakin käväisseen ruotsalaisohjaaja Mikael Håfströmin ohjaamassa sarjassa eletään Venäjällä 1999. Investointipankissa työskentelevä Tom Blixen (Ennen kuolemaa -sarjasta tuttu Adam Pålsson, kuvassa) yrittää auttaa ystäväänsä ja tehdä samalla pankilleen hyvän diilin öljyosakekaupoilla.

Tom ei kuitenkaan tajua kuinka pahaan pulaan puolilaittomat kaupat hänet vievät oligarkkien ja heidän yksityisarmeijoidensa kanssa.

Nordic noirin tuttua, synkän hillittyä väriskaalaa noudattava sarja on peruslaadukasta, joskaan ei erityisemmin poikkeavaa työtä. Vladimir Putinin aikaa edeltävän, rosvokapitalismin varjostaman Venäjän kuvaus on kiintoisaa.

Pietarin kapellimestari, pe 14.6. klo 21.00 Mtv3

X