Prisma-dokumentti: Digitaalinen lapsuus nostaa esiin ongelmia, jotka liittyvät lasten riippuvuuteen digitaalisista laitteista

Jaa artikkeliLähetä vinkki
digitaalinen lapsuus
Lapset viettävät aikaa ruutujen äärellä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. © Screen Kids Productions Inc. 2020 / CBC / Yle
Dokumentissa tutkitaan runsaan mobiilikäytön vaikutuksia mielenterveyteen ja oppimiseen.

Laatu on yleensä Prisma-dokumenttien tae. Niin on tavallaan tälläkin kertaa. Yhdysvaltalaisen tiedetoimittajan Dan Riskinin luotsaamassa Digitaalinen lapsuus -dokumenttijaksossa keskitytään yhteen tämän päivän suurimmista haasteista, eli lasten riippuvuuteen digitaalisista laitteista.

Älypuhelimet, iPhonet, iPadit ja muut härpäkkeet ovat kuin varkain tulleet osaksi joka perheen elämää. Erityisesti lasten käsissä ne ovat suosittuja. Ruutua tuijotetaan enemmän kuin omien vanhempien kasvoja. Vauvatkin oppivat skrollaamaan näyttöjä ennen kuin pysyvät kunnolla edes tolpillaan.

Tälläkin kertaa Prisma tarjoilee aiheensa katsojilleen laadukkaasti ja monipuolisesti eri näkökulmista. Probleema vain on siinä, että monikaan asia ei ole kovin uutta. Riskin tyytyy etupäässä ihmettelemään asioita, joista monet ovat olleet jo pidemmän aikaa itsestään selviä.

Prisma: Digitaalinen lapsuus, tiistai 30.11. klo 19.00, TV1

X