Prisma-dokumentti esittelee kiinnostavia kaksospareja – Entä jos toinen tyttö- tai poikakaksosista haluaa korjata sukupuoltaan?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kaksosten arvoitus
© YLE KUVAPALVELU

Kaksosia syntyy nykyisin yhä enemmän. Maineikkaan Oxford Scientific Filmsin dokumentti antaa päivitettyä tutkimustietoa kaksosista, vaikka toki monet asiat voivat olla aihetta tuntevalle katsojalle tuttuja.

Dokumentti on löytänyt esiteltäväksi monia kiinnostavia eri-ikäisiä kaksospareja, joiden myötä se havainnollistaa samankaltaisuuksia, erilaisuuksia ja ennen kaikkea kaksosten keskinäistä suhdetta.

Kolmekymppiset ikitytöt esiintyvät katusoittajina kuin peilikuvina – toinen kun soittaa kitaraa oikea-, toinen vasenkätisesti. Eräistä kaksosrouvista tuli yhteisönsä ensimmäiset naispapit, ja koko ikänsä yhdessä työskennelleet vanhat herrat pönkittävät yhä toistensa terveyttä ja hyvinvointia.

Entä kun samaa sukupuolta edustaneista kaksosista toinen alkaa vieroksua identiteettiään ja lähtee korjaamaan sukupuoltaan? Hetken tämäkin hämmensi, mutta lopulta vain lujitti entisestään kaksosten keskinäistä sidettä.

Prisma: Kaksosten arvoitus, ke 26.9. klo 19.00 Tv1

X