Prisma: Ihmisen planeetta -dokumentti on perinpohjainen kiteytys maapallomme tilasta – Dokumentin selostajana toimii maailman tunnetuin luontoääni David Attenborough

Jaa artikkeliTilaa Seura
Ihmisen planeetta
© Silverback films/Yle
Prisma-dokumentti Ihmisen planeetta ei ole perinteinen tiedeohjelma, vaan vetoomus meille ihmisille: jos emme muuta toimintaamme, maapallo ei tule selviytymään.

Suurin uhka maapallolle on ihminen. Tässä on kiteytettynä illan Prisma-dokumentin aihe. Ihmisen planeetta ei niinkään tarjoa mitään uutta, vaan pyrkii puristamaan pähkinänkuoreen kaiken sen tiedon, mitä ilmastonmuutoksesta on jo vuosikausien ajan ollut tiedossa.

Kyse ei siis ole perinteisestä tiedeohjelmasta, vaan vetoomuksesta meille ihmisille: jos emme muuta toimintaamme, maapallo ei tule selviytymään. Uskottavuutta lisää se, että selostajana toimii maailman tunnetuin luontoääni David Attenborough.

Tarkoituksena ei kuitenkaan ole tuomita vaan tarjota hyvinkin yksinkertaisia keinoja, joilla jokainen meistä voi vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillintään.

Kuvailmaisu ja äänimaailma ovat rikasta elokuvakerrontaa. Niillä pyritään vaikuttamaan suoraan katsojan tunteisiin. Välillä tosin mennään liiaksi pateettisuuden puolelle. Kaikesta huolimatta dokumentti on perinpohjainen kiteytys planeettamme tämänhetkisestä tilasta.

Prisma: Ihmisen planeetta, 20.4. klo 19.00 Tv1

X