Prisman dokumentti Totuus sukupuutosta syventyy maapallomme eläinlajien katoamiseen

Sir David Attenborough kertoo dokumentissa Totuus sukupuutosta, kuinka kriittisiä aikoja elämme maailmamme biodiversiteetin säilymisen suhteen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Totuus sukupuutosta, kuvassa Sir David Attenborough.

Sir David Attenborough kertoo dokumentissa Totuus sukupuutosta, kuinka kriittisiä aikoja elämme maailmamme biodiversiteetin säilymisen suhteen.
Teksti: Arto Pajukallio

Prisman tiededokumenttisarjan alaotsikon nimen sana ”totuus” on haasteellinen näinä aikoina, kun ”valtamedia” leimataan ”valemediaksi” ja otsikon ”totuus” alta voi klikkautua ties kuinka absurdeja salaliittoteorioita. Denialistien päät eivät faktoilla käänny, ja moni vaikkapa eläinlajien katoamisesta säikähtänyt tuntee itsensä petetyksi, kun on vaikka ymmärtänyt sukupuuttojen mittasuhteet väärin. Etteivät asiat mukamas olisikaan niin huonosti!

Ole siinä sitten luontodokumenttien multipalkittu aatelinen Sir David Attenborough, ja yritä kertoa katsojalle, kuinka kriittisiä aikoja elämme maailmamme biodiversiteetin säilymisen suhteen.

Mutta 94-vuotias Attenborough, joka on poikkeuksellisen pitkän televisiouransa aikana tutustuttanut useita sukupolvia luonnon ihmeisiin, jaksaa toistaa kaikkein tärkeintä sanomaansa. Itseoikeutetusti hän juontaa tuoreen brittidokumentin, jossa eri alojen asiantuntijat selvittävät yksityiskohtaisemmin aikojemme kriittisyyttä. Eikä totuus pala tulessakaan, sanotaan.

Prisma: Totuus sukupuutosta, ke 13.1. klo 19.00 Tv1

Lue myös: Luontosinfonia tallentaa luontomme monimuotoisuutta upein kuvin

X