Psykologinen trillerisarja Tumma sydän vie katsojan Ruotsin synkälle maaseudulle

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Tumma sydän
© Tv5
Ohjaaja Gustav Möller ja käsikirjoittaja Oskar Söderlund ovat nyt tehneet Joakim Palmqvistin kirjaan Hur man löser ett spaningsmord pohjaten tapauksesta viisiosaisen draamasarjan Tumma sydän. 

Vuonna 2012 Ruotsin Förlösassa tapahtui murha, jonka uhri oli paikallinen varakas metsänomistaja. Tapauksesta teki erikoisen se, että sitä ei ratkaissut poliisi, vaan yksityishenkilö.

Ensin löytyy ruumis, ja sitten aletaan hypellä aikasiirtymien välillä hieman kömpelösti. Etualalle nousee metsänomistaja Bengt Ljungqvist ja hänen tyttärensä Sanna, jonka uudistussuunnitelmia isä vankasti vastustaa.

Tilanne pahenee, kun Sanna rakastuu naapurinpoika Marcukseen, jonka suvun kanssa Bengt on pitänyt vihaa yllä pitkään. Sitten Bengt äkkiä katoaa. Varsinaiseksi keskushenkilöksi nousee Missing People -järjestön vapaaehtoistyöntekijä Tanja Thorell, joka on päättänyt löytää Bengtin, vaikka tämä on ollut kateissa jo kaksi vuotta.

Tumma sydän on vakaata keskitason psykologista trillerikerrontaa, johon oman sävynsä luovat metsäisen maaseudun synkähköt tunnelmat.

Tumma sydän, maanantai 9.5. klo 22.00, TV5 

X