Psykologisen Sijainen-trillerin pääosassa nähdään Maria Ylipää: ”Pääsin käyttämään näyttelemispalettiani rikkaasti laidasta laitaan”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Sijainen
Kunnianhimoinen arkkitehti luopuu unelmaprojektistaan äitiysloman ajaksi ja alkaa epäillä, että hänen uusi sijaisensa yrittää töiden lisäksi varastaa hänen koko elämänsä. © Ville Juurikkala
Ulkomaisia sarjoja luodaan yhä enemmän Suomi-versioina. Tästä tuore esimerkki on psykologinen trilleri Sijainen.

Elisa Viihde on alkanut julkaista Suomi-versioita ulkomaisista sarjoista. Vanhaan brittidraamaan perustunut Poikani Joel nähtiin alkuvuodesta. Nyt luvassa on psykologinen draama Sijainen. Sen pohjana on ollut niin ikään brittisarja The Replacement.

Sijainen kertoo äitiyslomalle jäävästä arkkitehdista. Hän saa tuuraajakseen naisen, joka uhkaa varastaa häneltä sekä työn että elämän. Psykologiseen ongelmatilanteeseen joutuvan arkkitehdin roolissa nähdään Maria Ylipää.

”Roolihenkilöni Ella joutuu psykologiseen pyörremyrskyyn, jota näytellessä pääsin käyttämään näyttelemispalettiani rikkaasti laidasta laitaan. Hän käy läpi niin valtavia tunne-elämän ja konkreettisia oman elämän muutoksia, että jouduin tiiviin kuvausperiodin aikana itsekin tietynlaiseen mankeliin. Tämä oli myös ensimmäinen kerta urallani, kun pääsin tekemään psykologista trilleriä”, Ylipää toteaa lehdistötiedotteessa.

Kotkan vanhaa muusiikkiskeneä kuvanneen Keisarikunnan (2004) naispääosasta suuren yleisön tietoisuuteen ponnistanut Ylipää on tehnyt uraa niin teatterissa kuin kameran edessä sekä myös laulajana. Aikaisempaa trillerikokemusta hänellä on muun muassa rikossarjasta Aallonmurtaja, josta voitti parhaan naisnäyttelijän Kultaisen Venlan vuonna 2017.

Sijainen, sunnuntai 14.8., Elisa Viihde Viaplay

Lue myös: Anna-lehti: Maria Ylipää ei tingi hyvinvoinnistaan: ”Enää en jaksa sellaista stressitilaa, jossa elin monta, monta vuotta”

X