Putous-paussi ei onnistunut Christofferilta – Toimii nyt viihdeohjelman juontajana

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Christoffer Strandbergin juontamalla uudella Putous -kaudella näyttelevät Antti-Tuomas Heikkinen, Pilvi Hämäläinen, Maaria Nuoranne, Dennis Nylund, Aija Pahkala, Heikki Ranta ja Mikko Töyssy.
Christoffer Strandbergin juontamalla uudella Putous -kaudella näyttelevät Antti-Tuomas Heikkinen, Pilvi Hämäläinen, Maaria Nuoranne, Dennis Nylund, Aija Pahkala, Heikki Ranta ja Mikko Töyssy. © MTV3
Christoffer Strandberg siirtyy Putous-ohjelman näyttelijästä juontajaksi, mutta edelliskausien sketsihahmotkin kulkevat yhä hänen mukanaan. Strandberg on muun muassa leikannut hiuksia Salon Seijana.

Christoffer Strandbergin piti oikeastaan jättää tämä Putous-kausi kokonaan väliin. Hän oli ollut näyttelijänä ohjelmassa kolme kautta, ja se tuntui juuri sopivan mittaiselta pestiltä tällä erää.

Sitten puhelin soi. Strandbergia pyydettiin juontamaan Putouksen kolmastoista tuotantokausi.

”Olin hieman hämmentynyt ja tosi otettu. Olin ajatellut, että haluan panostaa entistä enemmän juontamiseen, ja nyt minulle tuli tilaisuus tehdä sitä tutussa, rakkaassa porukassa. Se tuntui tosi luontevalta”, Strandberg kertoo.

Toki Strandberg mietti hetken, miltä tuntuu palata tuttuun näyttelijäporukkaan uudessa roolissa. Hän totesi kuitenkin, että tätä asiaa on turha jännittää. Ryhmän dynamiikka on joka tapauksessa uudenlainen, kun mukana on jälleen myös uusia kasvoja.

Putous: Ei haikeutta vaan helpotusta

Kuten Strandberg arvelikin, siirtymä uuteen rooliin työryhmässä sujui mutkattomasti. Työt alkoivat yhtä hauskoissa tunnelmissa kuin kaikilla aiemmillakin Putous-kausilla, ehkä jopa hauskemmissa.

”Nyt pandemia-aikana ryhmässä tekemistä arvostaa enemmän kuin koskaan. On ollut ihanaa kirjoittaa, ideoida ja harjoitella yhdessä, vaikka sitten joudummekin istumaan kahdeksan tuntia päivässä maskit päällä. Tuntuu, että luovuus suorastaan pursuaa.”

Ohjaaja Niina Lahtisen luotsaamassa Putous-porukassa sketsihahmoja, kuten kaikkia muitakin ideoita, kehitellään yhdessä.

Juontajaksi siirtyneellä Strandbergilla ei tänä vuonna ole omaa hahmoa, mutta tilanne ei herätä hänessä minkäänlaista haikeutta.

”Jos olen ihan rehellinen, olen vähän helpottunut. Rakastan sketsihahmojen tekemistä, mutta niissä on hirveästi työtä. Nyt olen vapautunut ideoimaan muiden kanssa heidän hahmojaan, ja se on aika nautinnollista. Putousta tehdessäni olen todella oppinut sen, että on yhteinen etu, kun kaikki menestyvät ja kaikilla on hyvä olla.”

Nöpö-Felix hiillostaa toimitusjohtajia

Strandberg iloitsee myös siitä, että hänellä riittää monenlaisia keikkoja aiempien sketsihahmojensa kanssa.

Strandbergin viime kauden hahmo Salon Seija on muun muassa leikannut hiuksia koronatalven etäpikkujouluissa. Toissa kauden Nöpö-Felix puolestaan on ollut menestys niin kouluissa kuin firmojen juhlissakin, joissa hän käy hiillostamassa toimitusjohtajia.

Ensi lauantaina Strandberg itse asettuu vuorostaan sketsihahmojen hiillostettavaksi.

”Kun juontaja vaihtuu, hahmot saavat tavallaan uuden ihmisen, jota panetella. Nyt tiedän, miltä Roope Salmisesta tuntui, kun hän sai seurakseen lavalle vaikkapa Nöpö-Felixin, joka ei ole mikään maailman mukavin henkilö. Voisi sanoa, että saan maistaa omaa lääkettäni”, Strandberg nauraa.

Siihenkin Strandberg on varautunut, että kaikki ei aina mene suorassa lähetyksessä käsikirjoituksen mukaan. Kuka hyvänsä voi vaikkapa unohtaa repliikkinsä – tai päättää muuten vain korvata sen uudella.

”Kun näyttelijät oppivat tuntemaan hahmonsa kauden edetessä, sieltä nousee sellaista hahmohulluutta, jonka näkee pilkkeenä näyttelijän silmäkulmassa. Silloin aavistaa, että kohta me ei välttämättä enää seurata käsikirjoitusta. Juontajana mietin siinä hetkessä, että ok, minä olen mukana, mihinkäs me tätä viedään?”

Putous, la 16.1. klo 19.30 Mtv3

Lue myös: Tusina täyteen! Television lauantai-illat mullistanut Putous tulee taas – 12. kausi tarjoaa tuttua live-viihdettä

X