Queen of Meth -dokumentti kertoo huumekauppiaan tarinan kunnolla taustoittaen

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Queen of Meth
Lori Arnold vieressään aviomiehensä Floyd Stockdall. © Frii
Lori Arnold muistelee aikaansa vaikutusvaltaisena metamfetamiini-kuningattarena Iowassa, USA:ssa.

Kolmiosainen dokumenttisarja Queen of Meth kertoo, kuinka Lori Arnoldista tuli huumekuningatar, joka ansaitsi 200 000 dollaria viikossa. Tapahtumapaikka on Ottumwanin kaupunki Iowassa ja tapahtuma-aika 1980-luku.

60-vuotias Lori on kärsinyt tuomionsa. Dokumentissä hän kertoo itse, miten päätyi mukaan huumekauppaan. Ei ole kovin yllättävää, että taustalla on rikkonainen lapsuus ja päihteiden käyttö jo hyvin nuorena. Tarinan kiinnostavuutta lisää se, että Lorin veli on kuuluisa näyttelijä Tom Arnold. Hänen kertomuksensa sisarusten lapsuudesta ja nuoruudesta tuo tarinaan vahvaa todistusvoimaa. Tomilla ovat tunteet pinnassa, kun hän kertoo äidin vastuuttomasta toiminnasta, joka ajoi Lorin muun muassa pedofiilin vaimoksi 14-vuotiaana.

Huumekauppiaan esittäminen uhrina on toki ongelmallista, mutta lapsuuden kokemukset ovat varmasti pakottaneet Lorin etsimään keinoja selviytyä vaikeassa asemassa. Dokumentin kunniaksi voi laskea sen, että tapahtumia taustoitetaan kunnolla, eikä rikollisesta maalata sankaria.­­

Queen of Meth, lauantai 28.1. klo 21.00, Frii

X