Rakkaat lapset -komediasarjassa revittelee Miitta Sorvali narsistisena hirviöäitinä: ”Kuvauksissa todella oli se kuuluisa hyvä henki”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Rakkaat lapset, Miitta Sorvali
Siskonpeti-kvartetti saa uudessa Rakkaat lapset -komediasarjassa täydennyksekseen Miitta Sorvalin, joka näyttelee itsekeskeistä äitiä. © Hanna-Maria Grönlund / Yellow film & TV / Yle
Siskonpeti-kvartetti saa uudessa Rakkaat lapset -komediasarjassa täydennyksekseen Miitta Sorvalin, joka näyttelee itsekeskeistä äitiä.

Aivan ensimmäiseksi Miitta Sorvali ajatteli, että hänen roolinsa Rakkaat lapset -sarjassa on aivan liian yksiulotteinen. Eihän tämä ihminen tee mitään muuta kuin ilkeilee kaikille!

”Luotin kuitenkin täysin ohjaaja Anna Dahlmaniin ja koko porukkaan, ja totesin, että tämä teksti ei nyt vaadi mitään hirveän syväluotaavaa analyysiä. Eikä sellainen komediassa kauheasti autakaan vaan voi olla jopa este ja viedä väärään suuntaan”, Miitta Sorvali sanoo.

Sorvali näyttelee Rakkaat lapset -sarjassa lastenkirjailija Reginaa, jonka itsekeskeisyys ja kammottava käytös aikuisia tyttäriään kohtaan on helppo diagnosoida lyhyelläkin kyökkipsykologialla narsistiseksi persoonallisuushäiriöksi.

Aihe on vakava, mutta sarjassa sitä käsitellään huumorin keinoin. Sorvali revittelee riemastuttavasti hirviöäitinä.

”Jos kyseessä olisi Strindbergin näytelmä mielisairaasta äidistä, olisin miettinyt asiaa vähän eri aivolokeroilla. Komediaan heittäydytään kuitenkin huumorin näkymättömät silmälasit päässä ja aivot viritettyinä siihen suuntaan. Oma elämänkokemus, intuitio ja vuorovaikutus vastanäyttelijöiden kanssa tuottavat sitten sellaisia yllättäviä asioita, joista koominen rooli syntyy.”

Vanhojen ystävien kesken

Sorvalin roolihahmon Reginan tyttäriä näyttelee Siskonpeti-kvartetti Pirjo Heikkilä, Niina Lahtinen, Krisse Salminen ja Sanna Stellan. Reginan kuopuksena ja suosikkilapsena nähdään niin ikään Siskonpedistä tuttu Joonas Nordman.

Myös ohjaaja Anna Dahlman oli mukana jo Siskonpedissä, ja hän on tehnyt Rakkaat lapset käsikirjoituksen yhdessä Niina Lahtisen ja Anna Brotkinin kanssa.

Miitta Sorvalin oli helppo solahtaa työryhmään, jossa oli paljon hänelle läheisiä ihmisiä.

”Krisse ja Sanna ovat vanhoja ystäviäni, ja olemme työskennelleet yhdessä teatterissa. Pirjon ja Joonaksenkin kanssa olen tehnyt töitä”, Sorvali listaa.

”Kuvauksissa todella oli se kuuluisa hyvä henki. Anna on niin viisas ohjaaja, että hän antaa näyttelijöille täyden vapauden, ja fantastisen ohjaajan lisäksi meillä oli maailman paras maski-, kampaus- ja puvustustiimi. Jopa cateringissä oli hyvää ruokaa. Kaikilla näillä elementeillä on merkitystä, kun luodaan hyvää, luottamuksellista ilmapiiriä.”

Sarjaa tehtiin Siskonpedistä tutulla porukalla. © Yle

Sarjaa tehtiin Siskonpedistä tutulla porukalla. © Yle

Turvasatama

Rakkaat lapset kuvattiin lähes kokonaan yhdessä paikassa, Reginan kotitaloa esittävässä kartanossa, jossa näyttelijät viettivät keväällä 2022 pitkiä jaksoja.

”Voi miten hauskaa meillä olikaan, aivan hävyttömän hauskaa! Kuvasimme sarjaa, kun Ukrainan sota oli juuri alkanut. Se tuntui suorastaan turvasatamalta, että saatoimme sulkea maailman hirveät uutiset ulkopuolelle ja keskittyä komediaan.”

Työn hauskuutta lisäsi se, että Rakkaiden lasten huumori nauratti myös Sorvalia itseään.

”Totta kai sen pitääkin naurat­taa. Ei voi esittää hauskasti sellaista, mitä ei itse koe hauskaksi.”

Sitä Sorvali ei kuitenkaan aio koskaan tarkistaa, kuinka hauska valmis sarja on. Hän ei ole katsonut omia töitään 30 vuoteen.

”Minulla oli aina kauhean kriittisiä huomioita omista roolitöistäni: ’Miksi minä kyynelehdin tuossakin noin sentimentaalises­ti?’ Päätin, että nyt loppuu tämä narina. ­Nykyisin vaihdan äkkiä kanavaa, jos tv-ruudussa edes ­vilahtaa ohjelma, jossa olen mukana.”

Rakkaat lapset -sarja lähtee liikkeelle tilanteesta, jossa itsekeskeisen Reginan (Miitta Sorvali) neljä tytärtä matkustaa lapsuudenkotiinsa katsomaan sairastunutta äitiään.

Rakkaat lapset, torstai 24.11. klo 20.00, TV1

X