Rakkauden lumo -sarjassa Lily James nähdään yläluokkaisena neitona ja Pam & Tommy -sarjan Pamela Andersonina

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Lily James
Lily James näyttelee yläluokkaista Lindaa. © Robert Viglasky /Theodora Films & Moonage Pictures/Yle
Downtown Abbeystä ja Mamma Miasta tuttu brittinäyttelijä Lily James loistaa yläluokkaisena Lindana sekä räväkkänä Pamela Andersonina.

Kolmiosainen Rakkauden lumo kertoo serkuksista, jotka elävät 1930-luvun Britannian yläluokkaisessa kartanoidyllissä. Kumpikin haaveilee suuren rakkauden löytämisestä.

Lindan haaveet ovat täynnä romantiikkaa ja intohimoa, kun taas Fanny unelmoi vakaasta, turvallisesta liitosta.

Sarja perustuu Nancy Mitfordin vuonna 1945 julkaistuun romaaniin, ja sen on käsikirjoittanut ja ohjannut Emily Mortimer. Fannyä näyttelee Emily Beecham ja Lindaa Lily James, joka muistetaan muun muassa Downton Abbeyn Lady Rosena ja Mamma Mia! Here We Go Again -elokuvan nuorena Donnana.

Rakkauden lumo on uskollinen Mitfordin romaanissa esitetylle aikakaudelle, mutta se tuntuu tuoreelta. Ohjaajamme Emily otti innoituksensa Sofia Coppolan elokuvasta Marie Antoinette, jossa juostiin ensin Converse-tossuissa ja kuljettiin seuraavassa hetkessä epookkipuvuissa”, Lily James kuvaili sarjaa Guardianin haastattelussa.

Seuraavaksi James nähdään aivan uudenlaisessa roolissa: Pamela Andersonina minisarjassa Pam & Tommy, jonka ensimmäiset jaksot tulevat Disney+-palveluun helmikuussa.

”Pam oli ehdoton suosikkini Baywatchissa, ja niinpä hermoilin tätä roolia enemmän kuin mitään muuta aikaisemmin. Mutta sarjan tekeminen oli myös innostavaa, sillä haluan haastaa itseäni.”

Rakkauden lumo, ma 24.1. klo 19.00, TV1

X