Rantakaupungin mysteerit on positiivissävytteinen brittisarja, jossa rikoksia ratkotaan kauniissa merimaisemissa

Jaa artikkeli
Rantakaupungin mysteerit
Sarjan päähenkilöä, aloittelevaa yksityisetsivää Pearl Nolania, esittää Kerry Godliman. © Mark Bourdillon/Yle
Merenrantakaupungissa asuu kalaravintolaa pyörittävä Pearl Nolan. Hän on myös äskettäin perustetun etsivätoimiston omistaja. Kun Pearlin hyvä ystävä löytyy kuolleena alkaa hän tutkia asiaa.

Rantakaupungin mysteerit alkaa, kun merestä nousee ankkuriketjun mukana kuollut mies. Se on ikävä näky, ja lisää vainajia tulee. Hämärää vehkeilyäkin pienessä rannikkokaupungissa riittää. Englantilaisen rikossarjan viritys on silti pikemminkin leppoisa. Kenenkään lauantai-illan luppoaika siitä tuskin häiriintyy.

Linjaan sopii, ettei sankarikaan ole mikään paatunut citykyttä, vaan siitä oravanpyörästä hypännyt kolme-nelikymppinen yksinhuoltajaäiti. Pearl Nolan pitää Kentin rannikon idyllisessä pikkukaupungissa sekä osteriravintolaa että etsivätoimistoa.

Kerry Godliman (kuvassa) on tuttu Ricky Gervaisin mainiosta Netflix-sarjasta After Life. Aika lailla samoilla, sympaattis-empaattisilla säädöillä hän myös Rantakaupungin mysteereistä selviää. Vinnie-vainaan tapaus alkaa melkeinpä ratketa siinä sivussa, kun vähän kierrellään ja persiljaa silputaan. Keittiössä Pearlia auttelee konkari Frances Barberin esittämä äiti Dolly, murhatutkimuksissa se tämän sarjan citykyttä Mike (Howard Charles). Jokaisessa jaksossa kohdataan uusi murhamysteeri.

Rantakaupungin mysteerit, la 18.9. klo 19.40, TV1

X