Raskasta joulua – Erikoisjakso sisältää vanhoja tähtihetkiä ja artistien terveisiä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Raskasta joulua, kuvassa Marco Hietala.
Raskasta joulua, kuvassa Marco Hietala. © Nelonen
Metalliväen Raskasta joulua -albumit ja kiertueet ovat jo vuodesta 2004 vastanneet samaan tilaukseen, nimensä mukaisesti.

Loppuunmyydyt Raskasta joulua -konsertit piti tänä vuonna koronan takia peruuttaa. Luvassa on kuitenkin erikoisjakso, johon mahtuu vanhoja tähtihetkiä, harvinaisuuksia, haastatteluja ja artistien terveisiä.

Suomalainen on jouluna onnellisimmillaan, kun pääsee tirauttamaan lämpimän kyyneleen elämän taakalle ja katoavaisuudelle. Jos ruotsalaisiin koko perheen jouluperinteisiin kuuluu veikeä Disney-paraati, katsotaan meillä huuli väpättäen Lumiukkoa.

Totta kai konserteissa tehdään myönnytyksiä valoisammille hetkille ja suruttomalle tip-tapille – jo vaihtelun vuoksi. Omimmillaan koko konsepti kuitenkin on, kun metallimuusikko löytää kodin kaamoksesta. Kun Nightwishin Marco Hietala (kuvassa) kajauttaa vihlovan korkealta ja kovaa varpusesta jouluaamuna, ollaan asian ytimessä. Ne ovat suomalainen täsmäisku, jota ei kai olisi yhtä menestyksekkäästi voinut syntyä missään muualla päin maailmaa.

Raskasta joulua, to 24.12. klo 21.00 Nelonen

Lue myös: Pasi Kaunisto -juhlakonsertti: esitys vuoden takaa Hämeenlinnan Teatterista

X